Ούτε ο τυφώνας Helene δεν σταματά το Rivian R1T (video)

Όπως φαίνεται στο video που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook κάτοχος του ηλεκτρικού pickup, το R1T άντεξε στις πλημμύρες που θα κατέστρεφαν ένα συμβατικό θερμικό όχημα.

To ηλεκτρικό pickup, Rivian R1T, συνέχισε να λειτουργεί κανονικά, ακόμη και αφού καλύφθηκε πλήρως από την πλημμύρα που προκάλεσε ο τυφώνας Helene.

Ο τυφώνας Helene που έπληξε πρόσφατα την περιοχή Asheville της Βόρειας Καρολίνας, προκάλεσε μεγάλες καταστροφές, με την στάθμη του νερού στον ποταμό Swannanoa να ανεβαίνει, πλημμυρίζοντας τη γύρω περιοχή. Πολλοί δρόμοι εξακολουθούν να είναι απροσπέλαστοι λόγω των πλημμυρών, ενώ οι υπηρεσίες ηλεκτροδότησης και ύδρευσης έχουν διακοπεί για χιλιάδες ανθρώπους.

Μέσα από το χάος που προκλήθηκε όμως, δόθηκε η ευκαιρία σε έναν κάτοχο του Rivian R1T, να διαπιστώσει πως το ηλεκτρικό pickup μπορεί να ανταπεξέλθει ακόμη και σε αυτές τις ακραίες συνθήκες.

Έχοντας καλυφθεί πλήρως από τα νερά του τυφώνα Helene, εξακολουθούσε να λειτουργεί, σύμφωνα με video που ανέβασε στο Facebook ο ιδιοκτήτης του, Joshua Vincent Sauer.

Στο σχετικό video, μπορεί κανείς να δει ότι το Rivian είναι καλυμμένο με λάσπη μέχρι την οροφή του. Ο ιδιοκτήτης λέει ότι το στάθμευσε κοντά στον ποταμό Swannanoa και επιστρέφοντας, βρήκε το αυτοκίνητό του σε απόσταση άνω των 100 μέτρων από το σημείο που το είχε παρκάρει, καθώς είχε παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά.

Κάθε αυτοκίνητο με θερμικό κινητήρα θα είχε καταστραφεί ολοσχερώς, καθώς το αλμυρό νερό θα είχε διεισδύσει σε κάθε τμήμα του κινητήρα. Όμως το Rivian είναι υδατοστεγές, αποτρέποντας τη διείσδυση του νερού.

Ο ιδιοκτήτης λέει ότι βλέποντας το αυτοκίνητο, ήταν έτοιμος να καλέσει την ασφαλιστική εταιρεία και να δηλώσει ολική απώλεια. Βλέποντας όμως τις λαβές των θυρών να ανοίγουν προς τα έξω, κατάλαβε ότι η μπαταρία εξακολουθούσε να λειτουργεί.

Όταν μπήκε στο αυτοκίνητο, ο ιδιοκτήτης ανέφερε ότι το R1T ξεκίνησε σαν να μην είχε συμβεί τίποτα. Έκτοτε το φόρτισε γρήγορα και το οδήγησε στην πόλη και μέχρι στιγμής δεν έχει παρατηρήσει κανένα πρόβλημα.

Το περιστατικό αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, οι μπαταρίες των Rivian είναι καλά προστατευμένες από τα νερά των πλημμυρών και είναι απίθανο να αποτελέσουν κίνδυνο πυρκαγιάς σε περίπτωση πλημμύρας.

Θωράκιση της μπαταρίας από εισροή νερού

"Εκτός από τη θωράκιση των μπαταριών μας, η οποία ελέγχεται πριν από την εγκατάσταση στο όχημα, παρακολουθούμε οποιαδήποτε έκθεση σε εισροή νερού εντός των μπαταριών μας, μέσω της απομόνωσης των ηλεκτρικών μερών”, δηλώνει ο εκπρόσωπος της Rivian.

"Προστατεύουμε ενεργά τον πελάτη και το όχημα από οποιαδήποτε περαιτέρω ζημιά σε τέτοια περιστατικά. Στο πλαίσιο των εκτεταμένων δοκιμών των μπαταριών μας, πραγματοποιούμε επίσης δοκιμές ψεκασμού αλατιού για να διασφαλίσουμε ότι η αποτροπή διάβρωσης που εφαρμόζουμε κατά τη διάρκεια της ζωής των μπαταριών μας αποδίδει".

Αυτοί οι έλεγχοι είναι σημαντικοί, καθώς θα πρέπει να διακόπτεται αυτόματα η παροχή ρεύματος εάν ανιχνευθεί εισροή νερού στην μπαταρία. Εφόσον η μπαταρία εξακολουθούσε να λειτουργεί, αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα το νερό δεν μπόρεσε να διεισδύσει στη σφραγισμένη μπαταρία του Rivian.