Απίστευτο ρεκόρ αυτονομίας με ένα Volkswagen ID.7 Pro S

Μια ομάδα της Volkswagen Ελβετίας πέτυχε ρεκόρ οικονομίας και αυτονομίας με ένα ηλεκτρικό ID.7 Pro S σε μια διαδρομή που περιελάμβανε μεικτές συνθήκες οδήγησης και απαίτησε χρόνο 15 ωρών και 42 λεπτών.

VW ID.7

H Volkswagen Team Switzerland με επικεφαλής τον Felix Egolf, ειδικό στην οδήγηση μεγάλων αποστάσεων με ηλεκτρικά αυτοκίνητα, κάλυψε με επιτυχία συνολικά 794 χλμ. με μία μόνο φόρτιση πίσω από το τιμόνι ενός VW ID.7 Pro S.

Το εγχείρημα απαίτησε καθαρό χρόνο οδήγησης 15 ώρες και 42 λεπτά. Αυτό ξεπέρασε σημαντικά τη μέγιστη εμβέλεια WLTP (συνδυασμένη) του μοντέλου που φτάνει τα 709 χιλιόμετρα.

Διαβάστε Επίσης

Το ηλεκτρικό μοντέλο οδηγήθηκε σε δημόσιους δρόμους και σε κανονική κυκλοφοριακή ροή σε μια διαδρομή περίπου 81 χλμ. στη μητροπολιτική περιοχή Zug νότια της Ζυρίχης με μέση ταχύτητα 51 χλμ./ώρα.

Το προφίλ της διαδρομής ήταν σύμφωνο με την καθημερινή οδήγηση και περιλάμβανε κύριους δρόμους, τμήματα αυτοκινητοδρόμων και επαρχιακούς δρόμους σε λόφους.

VW ID.7

Οκτώ διαφορετικοί οδηγοί κάλυψαν συνολικά 794 χιλιόμετρα σε δύο διαδοχικές ημέρες με μία μόνο φόρτιση της μπαταρίας. Αυτό είναι περίπου ισοδύναμο με τη διαδρομή από τη Βασιλεία έως το Emden στη βόρεια Γερμανία, όπου κατασκευάζεται το ID.7.

Η μέση κατανάλωση ήταν εξαιρετικά χαμηλή, 10,3 kWh/100 χλμ. Αν κάνουμε μια αναγωγή σε diesel, η μέση κατανάλωση που επιτεύχθηκε αντιστοιχεί σε περίπου 1,1 λίτρα ανά 100 χλμ.

VW ID.7

Το ID.7 Pro S έχει ένα ιδιαίτερα αεροδυναμικό αμάξωμα με συντελεστή οπισθέλκουσας 0,23. Προσφέρει επίσης σύντομους χρόνους φόρτισης. Σε σημεία ταχυφόρτισης και με 10 λεπτά πλήρωσης ενέργειας μπορεί να διανύσει έως 244 χλμ. ενώ σε 26 λεπτά φορτίζεται από το 10% έως το 80% της μπαταρίας που μεταφράζεται σε αυτονομία άνω των 600 χλμ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network