Renault 4: Επιτέλους πρώτες εικόνες και video του νέου Κατρέλ

Ουυυυ λαλά! Λίγο πριν την επίσημη παρουσίαση του στο Παρίσι το Renault 4 εμφανίζεται στα πρώτα teaser που βλέπουμε για το νέο μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Και ναι, είναι ο απόγονος του θρυλικού Κατρέλ.

Renault 4 teaser
Renault 4 teaser
Renault 4 teaser
Renault 4 teaser
Renault 4 teaser
Renault 4 teaser
Renault 4 teaser
Renault 4 teaser
Renault 4 teaser
Renault 4 teaser

"Ολοκληρωτικά ηλεκτρικό, άμεσα ελκυστικό και απολύτως σύγχρονο", χαρακτηρίζει η Renault το νέο μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα παρουσιάσει επισήμως στην έκθεση αυτοκινήτου στο Παρίσι, στις 14 Οκτωβρίου. Το Renault 4

Το Renault 4 ακολουθεί το Renault 5 πατώντας στην ίδια πλατφόρμα και με περίπου τις ίδιες αρχές όσον αφορά την αισθητική και τον εντυπωσιασμό που θα προκαλεί. Έχει μήκος 4,14 μέτρα και είναι ο ιδανικός σύντροφος στην κατηγορία B για το 3,92 μέτρων Renault 5.

Διαβάστε Επίσης

Το Renault 4 E-Tech χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα AmpR Small, η οποία έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει κορυφαίες δυνατότητες όσον αφορά τους χώρους στο εσωτερικό, ενώ διασφαλίζει κορυφαία ευελιξία και άνεση. Το Renault 4 E-Tech θα κατασκευάζεται στη Maubeuge της Γαλλίας και θα είναι διαθέσιμο στο δίκτυο λιανικής το 2025.

Τι σημαίνει ιστορικά Renault 4

Το Renault 4 του 1961 επαναστατικοποίησε την αυτοκινητοβιομηχανία και απέκτησε εμβληματικό status. Ήταν το πρώτο οικογενειακό αυτοκίνητο της Renault με κινητήρα στο μπροστινό μέρος, χωρίς κεντρικό τούνελ μετάδοσης, και έτσι το πάτωμά του ήταν επίπεδο.


Έγινε το κατεξοχήν ευρύχωρο και πολυμήχανο αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις σε πόλεις και ύπαιθρο, καθημερινές και Σαββατοκύριακα, για τη δουλειά και τις διακοπές. Ήταν ένα αυτοκίνητο για την εποχή και τον τόπο του. Και σημείωσε άμεση επιτυχία: έγινε το αυτοκίνητο-επιλογή των ανθρώπων σε περισσότερες από 100 χώρες και η Renault παρήγαγε πάνω από 8 εκατομμύρια Renault 4.

Renault 4L

Οι πρώτες εικόνες 

Η Renault αποκάλυψε μερικά στιγμιότυπα του εξωτερικού σχεδιασμού του, αποτυπώνοντας το χάρισμά του και τον επιδέξιο συνδυασμό κομψότητας και άνεσης, πριν την επίσημη αποκάλυψη στις 14 Οκτωβρίου στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού. Αυτές οι εικόνες επικεντρώνονται σε διάφορες πτυχές του σχεδιασμού, όπως:

Μάσκα

Η επιμήκης μάσκα διαθέτει μια περίτεχνη, συνεχόμενη φωτεινή στεφάνη που περιβάλλει τους στρογγυλούς προβολείς LED που βρίσκονται στα άκρα της. Το Renault 4 E-Tech  είναι το πρώτο όχημα της Renault με φωτιζόμενο λογότυπο στο κέντρο του, το οποίο αμέσως θυμίζει τον προκάτοχό του από τη δεκαετία του 1960, αλλά με μια τεχνολογική, σύγχρονη και πρωτότυπη αύρα.

Renault 4 teaser

Λογότυπο 4

Ένα μαλακό, γυαλιστερό εμβληματικό 4 στο πίσω μέρος υπογραμμίζει το όνομα του αυτοκινήτου.

Renault 4 teaser

Πίσω φώτα

Πολλοί θυμούνται τα τριμερή, σε σχήμα χαπιού πίσω φώτα του 4L. Εξακολουθούν να υπάρχουν και είναι ακόμα κάθετα, αλλά με σύγχρονη τεχνολογία και ανανεωμένα αισθητικά. Αναδεικνύουν την ιδιαίτερη προσωπικότητα του Renault 4 E-Tech ενώ το γυαλιστερό μαύρο περίγραμμα προσθέτει μια πινελιά κομψότητας.

Renault 4 teaser

Πλαϊνό παράθυρο

Το Renault 4 E-Tech διατηρεί τα χαρακτηριστικά τραπεζοειδή πλαϊνά παράθυρα, τοποθετημένα ακριβώς πάνω από τους πίσω τροχούς – ένα από τα άμεσα αναγνωρίσιμα σημεία του αρχικού Renault 4 – επεκτείνοντας τις γυάλινες επιφάνειες.

Renault 4 teaser

Γλυπτική πόρτας

Εμπνευσμένη από τα πλαστικά προστατευτικά των τελευταίων γενιών του 4L, οι πλευρές του Renault 4 E-Tech διαθέτουν τρεις παράλληλες γλυπτές γραμμές που εκτείνονται από το αμάξωμα.

Renault 4 teaser

Φτερά

Ένα γραφικό που εκτείνεται από τις πλευρές του παρμπρίζ μέχρι τους θόλους των τροχών θυμίζει τα χαρακτηριστικά μπροστινά φτερά του αρχικού Renault 4.

Renault 4 teaser

Αεροτομή

Η αναφορά στο σχήμα της οροφής του αρχικού Renault 4 είναι εμφανής. Η αεροτομή στο άκρο της οροφής προσθέτει μια ζωντανή πινελιά στη σιλουέτα του αυτοκινήτου.

Renault 4 teaser

Πορτμπαγκάζ

Η κλίση του πορτμπαγκάζ, η οποία καταλήγει σε ένα εντυπωσιακά χαμηλό κατώφλι φόρτωσης, αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικά του Renault 4 E-Tech.

Renault 4 teaser

Προφυλακτήρες

Οι χρωμιωμένοι προφυλακτήρες και τα καουτσούκ buffer της δεκαετίας του 1960 δεν υπάρχουν πια, αλλά οι εμπρός και πίσω προφυλακτήρες έχουν κάθετους προσκρουστήρες, σε ένα φόρο τιμής στο αρχικό Renault 4.

Renault 4 teaser

Αναδιπλούμενη υφασμάτινη οροφή

Μπορείτε να κάνετε βόλτες με τον άνεμο στα μαλλιά σας στο Renault 4 E-Tech – όπως σε ορισμένες εκδόσεις του προκάτοχου του. Η υφασμάτινη οροφή ανοίγει διάπλατα και η αίσθηση της ελευθερίας είναι απαράμιλλη.

Renault 4 teaser

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network