Πότε έρχονται Ευρώπη τα φουτουριστικά ηλεκτρικά Van της Kia

Η Kia παρουσίασε στην έκθεση IAA 2024 στο Ανόβερο τα νέα ηλεκτρικά concept Van της ενώ ανακοίνωσε και τη συνεργασία της με την Geotab, μια εξειδικευμένη εταιρεία στην τηλεματική, με στόχο να προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση εφοδιασμού.

Kia Electric Van
Kia Electric Van
Kia Electric Van
Kia Electric Van
Kia Electric Van
Kia Electric Van
Kia Electric Van

Η Kia παρουσίασε στην γερμανική έκθεση IAA 2024 τρεις διαφορετικές εκδόσεις του PV5 van concept και το μεγαλύτερο PV7 concept. Πρόκειται για ηλεκτρικά Van που θα κυκλοφορήσουν και στην ευρωπαϊκή αγορά, αρχής γενομένης από το PV5 το καλοκαίρι του 2025.

Η Kia έχει εξελιχθεί σημαντικά την τελευταία δεκαετία στα εξηλεκτρισμένα αυτοκίνητα και τώρα στοχεύει ακόμα ψηλότερα δημιουργώντας μια νέα γκάμα ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων με μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα που θα τα κυκλοφορήσει και στην Ευρώπη.

Kia Electric Van

Τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα για επαγγελματική χρήση αποτελούν μέρος της προσέγγισης Platform Beyond Vehicle (PBV) της Kia, η οποία περιλαμβάνει τόσο τα οχήματα όσο και το λογισμικό διαχείρισης στόλου που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την εξειδικευμένη εταιρεία στην τηλεματική Geotab που έχει έδρα το Οντάριο στον Καναδά.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ανόβερο παρουσιάστηκαν συνολικά τέσσερις προτάσεις από την εταιρεία. Πρόκειται για τα μοντέλα PV5, PV5 People Mover, PV5 High Roof και PV7.

Kia Electric Van

Όλα τους είναι προεπισκοπήσεις των ηλεκτρικών Van που σχεδιάζει να λανσάρει η Kia το ερχόμενο καλοκαίρι. Η εταιρεία είχε επίσης παρουσιάσει στο παρελθόν ένα μικρότερο PV1 van concept, αλλά δεν το έφερε στη Γερμανία.

Το PV5, το πρώτο από τη νέα γκάμα ηλεκτρικών Van που θα κυκλοφορήσει δοκιμάζεται ήδη με καμουφλαζ στους ευρωπαϊκούς δρόμους. Το μοντέλο έχει περίπου το ίδιο μέγεθος με ένα Ford E-Transit Custom ή ένα Volkswagen ID.Buzz Cargo. Προς το παρόν, δεν έχουν ανακοινωθεί τεχνικές πληροφορίες, καθώς επίσης για το αν θα έχει έναν ή δυο ηλεκτροκινητήρες.

Kia Electric Van

Ωστόσο η εταιρεία έχει δηλώσει πως θα μπορούν να φορτίζονται σε πηγές DC με ισχύ έως 150 kW. Θα προσφέρουν επίσης δυνατότητα πολύ γρήγορης φόρτισης εναλλασσόμενου ρεύματος χάρη στους ενσωματωμένους φορτιστές 22 kW.

Θα βασίζονται σε μια ειδική αρχιτεκτονική EV που έχει αναπτυχθεί ειδικά για επαγγελματικά οχήματα, με δομή στα 400 V και όχι στα 800 V, όπως τα σημερινά επιβατικά αυτοκίνητα που είναι κατασκευασμένα στην πλατφόρμα E-GMP. Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα καλύπτονται από την ίδια εγγύηση 7 ετών ή 150.000 χλμ. που προσφέρει η Kia σε όλα τα μοντέλα της.

Kia Electric Van

Τα ηλεκτρικά επαγγελματικά μοντέλα της Kia θα παράγονται σε ένα νέο εργοστάσιο της Ν. Κορέας που απαίτησε μια επένδυση άνω των 3 δισ. ευρώ. Διαθέτει ότι πιο σύγχρονο υπάρχει αυτή τη στιγμή σε τεχνολογία αιχμής αλλά και σε ευελιξία με την εύκολη προσαρμογή στην παραγωγή διαφορετικών μοντέλων. Η παραγωγή της νέας γκάμας έχει προγραμματιστεί για 150.000 μονάδες ετησίως με σταδιακή διεύρυνση στις 300.000 μονάδες.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network