Teaser της Alpine για το νέο μοντέλο A390_β

Η Alpine έδωσε ένα teaser για το επόμενό της μοντέλο, το οποίο εσωτερικά στην εταιρεία χαρακτηριζεται ως "sport fastback". Θα αποκαλυφθεί στις 11 Οκτωβρίου και στη συνέχεια θα κάνει την πρεμιέρα του στην έκθεση αυτοκινήτου στο Παρίσι.

Alpine A390 Beta teaser

Η Alpine, η σπορ φίρμα του ομίλου Renault, θα αποκαλύψει ένα πλήρως ηλεκτρικό compact crossover στις 11 Οκτωβρίου, λίγες ημέρες πριν την επίσημη παρουσίασή του στην έκθεση αυτοκινήτου των Παρισίων που ανοίγει τις πύλες από τις 14 έως τις 20 Οκτωβρίου. Το πρωτότυπο θα φέρει την ονομασία A390_β και θα αποτελεί μια πρόγευση από ένα μελλοντικό sport fastback που θα μπει στην μαζική παραγωγή το 2025

Το A390_β ακολουθεί το A290, ένα μικρό ηλεκτρικό hot hatch που βασίζεται στο επίσης ηλεκτρικό Renault 5. Το A290 αποκαλύφθηκε πρώτα και αυτό σε μορφή "beta concept” πριν από την επίσημη παρουσίασή του- το μοντέλο παραγωγής και το concept μοιράζονταν την ίδια σιλουέτα.

Alpine A290 Hot Hatch

Σε ότι αφορά στο A390 Beta, η Alpine έδωσε στη δημοσιότητα μια εικόνα από την σιλουέτα που θα έχει το αυτοκίνητο. Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Renault, Luca de Meo, διευρύνει την γκάμα του brand Alpine μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, με τα μελλοντικά μοντέλα να περιλαμβάνουν ένα νέο A110 σε κουπέ και ανοιχτή έκδοση, το A390, το A310 (ένα μοντέλο 2+2 θέσεων βασισμένο στο A110) και δύο μεγαλύτερα EV που προσανατολίζονται κυρίως για την αγορά των ΗΠΑ.

Προς το παρόν, δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα δυο ηλεκτρικά μοντέλα. Ωστόσο για το A390_β αναμένεται πως θα μοιράζεται την ίδια βάση με το Renault Scenic, ένα συμπαγές ηλεκτρικό SUV που μπήκε στην παραγωγή φέτος. Η δε κατασκευή του ορίζεται στο ιστορικό εργοστάσιο της Alpine στο Dieppe της βόρειας Γαλλίας, την πόλη όπου η φίρμα ιδρύθηκε ως βελτιωτής της Renault από τον Jean Redele στα μέσα της δεκαετίας του 1950.

Στην έκθεση του Παρισιού, η Alpine θα παρουσιάσει επίσης το Alpenglow Hy6, μια νέα έκδοση ενός πρωτότυπου σπορ αγωνιστικού αυτοκινήτου με κινητήρα υδρογόνου, καθώς και τις ανασχεδιασμένες εκδόσεις του σημερινού A110, το οποίο βρίσκεται στην παραγωγή από το 2017.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network