Ηλεκτρικό SUV με καλύτερες επιδόσεις από μια Cayman GT4

Κινεζικό ηλεκτρικό SUV που είναι πιο γρήγορο από μια Cayman GT4. Ναι, αυτό πρέπει να προβληματίσει τους ευρωπαίους κατασκευαστές.

Zeekr 7X
Zeekr 7X
Zeekr 7X
Zeekr 7X
Zeekr 7X
Zeekr 7X
Zeekr 7X
Zeekr 7X
Zeekr 7X
Zeekr 7X
Zeekr 7X
Zeekr 7X
Zeekr 7X
Zeekr 7X

Η νέα σειρά 7Χ της κινέζικης Zeekr θα κυκλοφορήσει στις διεθνείς αγορές τον επόμενο χρόνο ενώ στην Κίνα οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα.

Το Zeekr 7X είναι ένα ηλεκτρικό SUV υψηλών επιδόσεων, ζυγίζει κοντά στους τρεις τόνους και φημολογείται πως θα έχει ισχύ 645 ίππων. Η εταιρεία επιβεβαίωσε πως σε μετρήσεις της το 7Χ απαιτεί χρόνο μόλις 3.8'' για τα 0-100 χλμ./ώρα που σημαίνει πως θα είναι ταχύτερο από μια Porsche Cayman GT4.

Zeekr 7X

Στον τομέα των μπαταριών θα υπάρχουν δύο επιλογές: μια για την βασική έκδοση με ενεργειακή χωρητικότητα 75 kWh που μεταφράζεται σε αυτονομία 605 χλμ. και μια ενισχυμένη στα 100kWh που ανεβάζει την εμβέλεια στα 780 χλμ./φόρτιση. Το μοντέλο έχει αρχιτεκτονική δομή 800V που σημαίνει ταχυφόρτιση από το 10% έως το 80% σε μόλις 10,5 λεπτά.

Από πλευράς μεγέθους, είναι ελαφρώς μακρύτερο (4,825 μ.) και φαρδύτερο (1,930 μ.) από ένα VW Tiguan, με τις αποσκευές να βολεύονται σε πορτμπαγκάζ χωρητικότητας 616 λίτρα.

Zeekr 7X

Μάλιστα η εταιρεία αναφέρει πως στην ευρύχωρη καμπίνα υπάρχουν έως και 32 αποθηκευτικοί χώροι εναπόθεσης μικροαντικειμένων.

Προσφέρονται επίσης ένα σωρό τεχνολογικά χαρακτηριστικά και στοιχεία ασφαλείας, τα οποία περιλαμβάνουν διάφορες κάμερες και ραντάρ που βοηθούν το αυτοκίνητο να αναγνωρίζει, να προειδοποιεί και να προλαμβάνει διάφορα πράγματα.

Zeekr 7X

Και δεδομένου ότι η μονάδα infotainment θα τροφοδοτείται από ένα chip της Qualcomm, όλα φαίνονται ιδανικά. Αν γνωρίζαμε και την τιμή διάθεσης τότε θα είμασταν περισσότερο ή λιγότερο ενθουσιασμένοι.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network