Ανάκληση Tesla-ποιο μοντέλο επηρεάζεται

Δεν είναι συχνό φαινόμενο για την Tesla να προχωρά σε φυσική ανάκληση αλλά τώρα είναι απαραίτητο λόγω κακής κόλλησης των πλαστικών στην οροφή των αυτοκινήτων.

Tesla Gigafactory

Η Tesla συνήθως διορθώνει τα προβλήματα που προκύπτουν με τα αυτοκίνητά της με αναβαθμίσεις εξ αποστάσεως και αυτό είναι κάτι που έχει γίνει στις τελευταίες περιπτώσεις που χρειάστηκε να ανακαλέσει αυτοκίνητα. Τώρα όμως μια κατασκευαστική προφανώς, αστοχία στο Tesla Model X, ανάγκασε την εταιρεία του Elon Musk να προχωρήσει στην ανάκληση 9.136 αυτοκινήτων με τον παραδοσιακό τρόπο. 

Διαβάστε Επίσης

Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας των ΗΠΑ (NHTSA) ένα διακοσμητικό τμήμα της οροφής που μπορεί να αποκολληθεί, αυξάνει τον κίνδυνο ατυχήματος. 

Tesla Model X

Η Tesla έχει ανακαλέσει σχεδόν 2,6 εκατομμύρια οχήματα λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Η αμερικανική ρυθμιστική αρχή για την ασφάλεια των οχημάτων ανέφερε σε επιστολή της, ότι "τα μπροστινά και κεντρικά διακοσμητικά τμήματα της οροφής ενδέχεται να είναι προσαρτημένα στο όχημα χωρίς αστάρι". Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την αποκόλληση ενός ή και των δύο διακοσμητικών τμημάτων από το όχημα.

Η έκθεση ασφάλειας της NHTSA επισημαίνει ότι αν η πρόσφυση του διακοσμητικού τμήματος στην επιφάνεια δεν περιλαμβάνει αστάρι, το μέρος θα μπορούσε να αποκολληθεί με την πάροδο του χρόνου, δημιουργώντας κίνδυνο στον δρόμο και αυξάνοντας τον κίνδυνο ατυχήματος. 

Η επιστολή ανέφερε ότι η Tesla θα δοκιμάσει την πρόσφυση των διακοσμητικών τμημάτων της οροφής και θα επανατοποθετήσει τα τμήματα όπου είναι απαραίτητο, χωρίς κόστος για τους ιδιοκτήτες των οχημάτων.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης


 

Best of Network