Η BYD είναι απόλυτος κυρίαρχος στην αγορά της Κίνας και το λένε και οι αριθμοί

Ορισμένα στοιχεία για τον Ιούλιο δείχνουν μια παντοδυναμία της BYD στις πωλήσεις της Κίνας, αλλά κατά πόσο είναι ακριβή όλα αυτά;

BYD Seal U DM-i

Με εννέα μοντέλα στα δέκα κορυφαία σε πωλήσεις, ολοκλήρωσε η BYD τις εμπορικές της επιδόσεις στην Κίνα για τον Ιούλιο. Η λίστα των κορυφαίων plug in υβριδικών μοντέλων που πουλήθηκαν είναι εντυπωσιακά μονοδιάστατη καθώς περιλαμβάνει 8 αυτοκίνητα της BYD και το Denza D9 στις εννέα πρώτες θέσεις. 

Διαβάστε Επίσης

Παρόλα αυτά αξίζει να σημειωθεί πως η Ένωση Επιβατηγών Αυτοκινήτων Κίνας, που ασχολείται με αυτά τα στατιστικά κάνει περίεργους διαχωρισμούς και η συγκεκριμένη καταγραφή αφορά τις χονδρικές πωλήσεις. Επιπλέον αφορά μόνο τα plug in υβριδικά αυτοκίνητα, οι πωλήσεις των οποίων τον Ιούλιο έφτασαν τις 318.000. Τα αυτοκίνητα με range extender που στην ουσία είναι επίσης plug in υβριδικά, περιλαμβάνονται σε ξεχωριστή κατηγορία. 

BYD Seal MY2025

Ακόμη και έτσι ωστόσο η υπεροχή της BYD στην εγχώρια αγορά της Κίνας είναι καθηλωτική και δεν αφήνει πολλά περιθώρια αμφιβολιών και για το σύνολο της χρονιάς. Ήδη η BYD σε αυτή τη λίστα, από τον Ιανουάριο δηλαδή μέχρι και τον Ιούλιο, έχει καταφέρει να έχει έξι μοντέλα (μαζί με το Denza) στις ισάριθμες πρώτες θέσεις. 

Τι σημαίνει χονδρικές πωλήσεις; 

Πέραν των επιμέρους κατηγοριών και των στοιχείων, το ζήτημα των χονδρικών πωλήσεων είναι κάτι που απασχολεί περισσότερο τους Κινέζους αναλυτές της αγοράς. Αυτό γιατί ήδη από τα στοιχεία του 2023 προέκυψε μεγάλη πίεση από τις αυτοκινητοβιομηχανίες προς τους μεταπωλητές τους και τα αποθέματα των αντιπροσώπων δεν έδειξαν να συνάδουν με τη ζήτηση των καταναλωτών. 

BYD Seal MY2025

Έτσι υπάρχει ανησυχία ως προς το ότι αυτός μπορεί να είναι ένας εύσχημος τρόπος χειραγωγήσης της αγοράς και της κοινής γνώμης. Κάτι που δεν ισχύει μόνο για την BYD φυσικά αλλά για οποιαδήποτε εταιρεία το προσπαθεί. Σε κάθε περίπτωση όμως οι αριθμοί της BYD δείχνουν πως η φίρμα είναι απόλυτος κυρίαρχος στην αγορά της Κίνας

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network