Το McMurtry Speirling έκανε ρεκόρ και στην διασημότερη στροφή του κόσμου

Το McMurtry Speirling συνεχίζει να καταρρίπτει τα ρεκόρ στις πίστες όλου του κόσμου και η χάρη του έφτασε και στην Αμερική, όπου αναδείχθηκε ταχύτερο μέσα στην Laguna Seca.

McMurtry Speriling Ρεκορ Corkscrew Laguna Seca
McMurtry Speriling Ρεκορ Corkscrew Laguna Seca
McMurtry Speriling Ρεκορ Corkscrew Laguna Seca
McMurtry Speriling Ρεκορ Corkscrew Laguna Seca

Το McMurtry Speirling από τότε που εντυπωσίασε τον πλανήτη με το ρεκόρ στο Goodwood έχει κατορθώσει να αφήνει στόματα ανοιχτά σε κάθε πέρασμά του και να σημειώνει ρεκόρ, σχεδόν σε κάθε πίστα την οποία επισκέπτεται. 

Διαβάστε Επίσης

Οι δημιουργοί του συνδύασαν το ντεμπούτο του στην αμερικανική ήπειρο με ένα ακόμη ρεκόρ. Το McMurtry Speirling συμμετείχε στην ανάβαση Corkscrew που είναι ένας μίνι αγώνας κλασικών, κυρίως, αυτοκινήτων που διεξάγεται στο πλαίσιο του Monterey Motorsport Reunion. 

McMurtry Speriling Ρεκορ Corkscrew Laguna Seca

Αυτή είναι η εκδήλωση με την οποία ξεκινά ουσιαστικά κάθε χρόνο η εβδομάδα αυτοκινήτου στο Monterey και αυτό έγινε και φέτος, με το McMurtry Speirling να κλέβει την παράσταση για μια ακόμη φορά. Μάλιστα σημείωσε δύο ρεκόρ επισήμως, καθώς δοκιμάστηκε τόσο στην παλιότερη χάραξη αυτής της ανάβασης που περιλαμβάνει την περίφημη στροφή της Laguna Seca, Corkscrew αλλά σε ανάποδη φορά, δηλαδή ανηφορική, όσο και στην νεότερη που είναι μια μικρότερου μήκους διαδρομή. 

McMurtry Speriling Ρεκορ Corkscrew Laguna Seca

Στην πρώτη περίπτωση ο Max Chilton και το McMurtry Speirling πέτυχαν 28,6 δευτερόλεπτα που είναι μια συντριπτικά καλύτερη επίδοση από το προηγούμενο ρεκόρ που είχε επιτευχθεί από μια Lotus Type 77 F1 του 1976 με 34,69 δευτερόλεπτα. Τα 6 δευτερόλεπτα οφείλονται ασφαλώς στο μοναδικό σύστημα κάθετης δύναμης του ανεμιστήρα που βελτιστοποιεί την πρόσφυση σε συνδυασμό με την άμεση ροπή του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης των 1000 ίππων

McMurtry Speirling Hockeheim ρεκόρ γύρου

Το McMurtry Speirling σημείωσε επίσης νέο ρεκόρ στην αναθεωρημένη μικρότερη χάραξη, που εισάγεται για το 2024. Το 21,958 δευτερόλεπτα επιτεύχθηκε στο shootout των 3 ταχύτερων καθώς δοκιμάστηκαν και άλλα αυτοκίνητα στην νέα χάραξη. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ένα αγωνιστικό Ford Falcon του 1967 με 29,004 δευτερόλεπτα και στην τρίτη θέση βρέθηκε μια Ferrari SF90 του 2022 με 29,822. 

McMurtry Speriling Ρεκορ Corkscrew Laguna Seca

Ο Max Chilton δήλωσε: "H Corkscrew είναι μια από τις πιο διάσημες στροφές στον κόσμο. Κανονικά είναι μια τυφλή προσέγγιση κατά την είσοδο, οπότε στην αντίστροφη ανάβαση είναι χωρίς οπτική επαφή κατά την έξοδο. Πρέπει να περάσεις την αλλαγή υψομέτρου των 18 μέτρων και στη συνέχεια να ελπίζεις ότι έχεις επιλέξει τη σωστή γραμμή καθώς βγαίνεις από την κορυφή. Ευτυχώς, είχα τον ανεμιστήρα κάθετης δύναμης που με βοήθησε να μείνω κολλημένος στο έδαφος. Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία να αγωνίζομαι και να σημειώνω ρεκόρ στη Laguna Seca Hillclimb".

Ο Thomas Yates, Διευθύνων Σύμβουλος της McMurtry Automotive, δήλωσε: "Το Reverse Corkscrew Hillclimb ήταν ένας τόσο ευχάριστος τρόπος για να παρουσιάσουμε τα αυτοκίνητα εν κινήσει για πρώτη φορά σε αμερικανικό έδαφος. Το επίπεδο ενθουσιασμού από όλους εδώ στη Laguna Seca το έκανε αξέχαστο. Θα δείτε πολύ περισσότερο τον McMurtry στις ΗΠΑ τα επόμενα χρόνια"

McMurtry Speriling Ρεκορ Corkscrew Laguna Seca

Η McMurtry θα έχει μια δυναμική παρουσία στην φετινή εβδομάδα αυτοκινήτου στο Monterey με εκδηλώσεις και εμφανίσεις στις πιο επιφανείς δραστηριότητες αυτών των ημερών όπως το "The Quail". Μάλιστα παρά το γεγονός πως μέχρι τώρα το Speirling δεν είχε εμφανιστεί επισήμως στην Αμερική, πολλοί από τους πελάτες της McMurtry για το Speirling Pure, το αυτοκίνητο που διατίθεται προς πώληση είναι Αμερικανοί. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης


 

Best of Network