Ποια χώρα αρνείται άδεια χρήσης για το Tesla Cybertruck

Δεν φαντάζεσαι τον λόγο που το Tesla Cybetruck που παραγγέλθηκε δεν μπορεί να κυκλοφορήσει στους δρόμους αυτής της χώρας.

Tesla Cybertruck

Το ηλεκτρικό pickup Tesla Cybertruck είναι προς το παρόν διαθέσιμο για αγορά μόνο στις ΗΠΑ, αλλά ορισμένες μονάδες βρίσκονται στο εξωτερικό για λογαριασμό της Tesla, κυρίως σε Ασία και Ευρώπη, για λόγους προβολής.

Φαίνεται όμως ότι κάποιος μάλλον αγόρασε ένα Cybertruck και το έστειλε στο Ισραήλ. Το γεγονός όμως ότι πάτησε σε ισραηλινό έδαφος, δεν σημαίνει ότι θα του επιτραπεί και να κυκλοφορεί σε δημόσιους δρόμους.

Διαβάστε Επίσης

Το Υπουργείο Μεταφορών της χώρας, φέρεται να έχει ζητήσει το πάγωμα της διαδικασίας για να λάβει το εν λόγω Cybertruck έγκριση Τύπου, με αποτέλεσμα να παραμένει ακινητοποιημένο σε ειδικό χώρο στο λιμάνι.

Tesla Cybertruck

Ο λόγος πίσω από όλη αυτή την αναστάτωση, σίγουρα δεν είναι συνηθισμένος. Έτσι λοιπόν, η αιτία πίσω από την καθυστέρηση της πιστοποίησης του Cybertruck για χρήση σε δημόσιους δρόμους, είναι ο ισχυρισμός της Tesla πως το αυτοκίνητο είναι αλεξίσφαιρο.

Αν και στην πραγματικότητα το Cybertruck δεν είναι αλεξίσφαιρο, η Tesla έχει επικοινωνήσει επανειλλημένως διάφορες δοκιμές που έχει κάνει αδειάζοντας ένα σορό γεμιστήρες στο αμάξωμα του ογκώδους pickup, προωθώντας μάλιστα το σχετικό υλικό στο κανάλι της στο YouTube, κάτι που έγινε και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την παράδοση των πρώτων οχημάτων σε πελάτες τον περασμένο Νοέμβριο.

Αυτό το χαρακτηριστικό του Cybertruck έχει προφανώς προκαλέσει ανησυχία στο ισραηλινό Υπουργείο Μεταφορών. Σύμφωνα με αναφορά του ισραηλινού blog τεχνολογίας, CTech, το υπουργείο Μεταφορών έχει επικοινωνήσει με τις αρχές επιθεώρησης ενημερώνοντας πως η ειδική άδεια που απαιτείται θα πρέπει να εξεταστεί στην περίπτωση του Cybertruck.

Διαβάστε Επίσης

Απαιτείται ειδική άδεια

"Οι κρατικές διαδικασίες απαιτούν τα ιδιωτικά οχήματα που εισάγονται, να υποβάλλονται σε επίσημο έλεγχο μετά την άφιξή τους στο λιμάνι. Ωστόσο, το Υπουργείο Μεταφορών έχει αντιρρήσεις στη συγκεκριμένη περίπτωση του Tesla Cybertruck, λόγω της φερόμενης αντοχής του σε πυροβολισμούς. Επί του παρόντος, απαιτείται ειδική άδεια για την οδήγηση αλεξίσφαιρου οχήματος και το Υπουργείο επέλεξε να μην χορηγήσει αυτήν την άδεια μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος”, αναφέρει το CTech.

Από την πλευρά του το Υπουργείο εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση προς τις αρχές επιθεώρησης: "Όσον αφορά το Tesla Cybertruck, εάν ο εισαγωγέας στραφεί σε εσάς για να πραγματοποιήσει την αρχική τυποποίηση και εγγραφή, σας ζητούμε να μην το αποδεχτείτε μέχρι νεωτέρας. Αυτό γίνεται κατόπιν αιτήματος της διοίκησης του υπουργείου Μεταφορών μέχρι να ξεκαθαρίσουμε το θέμα της προστασίας από πυροβολισμούς”.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network