Zeekr 7X: Η φίρμα παρουσίασε το νέο της SUV

Το Zeekr 7X βασίζεται σε αρχιτεκτονική 800V και η έκδοση με δύο κινητήρες μπορεί να επιταχύνει από 0-100 km/h σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα.

Η Zeekr κυκλοφόρησε τις πρώτες επίσημες εικόνες του Zeekr 7X, ενός SUV που τοποθετείται στην μεγάλη κατηγορία οικογενειακών ηλεκτρικών οχημάτων σε μια προσπάθεια να αυξήσει το μερίδιό της σε μια αρκετά ανταγωνιστική αγορά.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα είχαν κυκλοφορήσει κάποιες εικόνες του νέου μοντέλου με καμουφλάζ, όμως η Zeekr προχώρησε άμεσα στην αποκάλυψη του 7Χ, δημοσιεύοντας επίσημες φωτογραφίες.

Το Zeekr 7X, ήταν γνωστό με την κωδική ονομασία CX1e, με το επίσημο όνομα να ανακοινώνεται στις 10 Ιουλίου. Θα αποτελεί το πρώτο οικογενειακό SUV της Zeekr. Το πενταθέσιο 7Χ διαθέτει τη σχεδιαστική γλώσσα Hidden Energy και είναι ένα μοντέλο προσαρμοσμένο στις ανάγκες οικογενειών της εγχώριας αγοράς της Κίνας, όπως δήλωσε η Zeekr.

Βασισμένο στην πλατφόρμα SEA (Sustainable Experience Architecture) της Geely, το Zeekr 7X έχει μήκος 4,82 μέτρα, πλάτος 1,93 μέτρα και ύψος 1,65 μέτρα, με το μεταξόνιο να διαμορφώνεται στα 2,92 μέτρα, σύμφωνα με την εταιρεία.

Οι διαστάσεις είναι ελαφρώς μικρότερες από εκείνες του ES6 της Nio και του G9 της Xpeng, αν και η Zeekr τόνισε ότι το 7X έχει τους μεγαλύτερους εσωτερικούς χώρους στην κατηγορία του.

Το Zeekr 7X βασίζεται σε αρχιτεκτονική 800V, η οποία προσφέρει υψηλότερη ενεργειακή απόδοση σε σύγκριση με τα κανονικά μοντέλα πλατφόρμας 400 V.

Η κορυφαία τετρακίνητη έκδοση του μοντέλου, διαθέτει εμπρός και πίσω κινητήρες με μέγιστη ισχύ 224 (165 kW) και 421 (310 kW) ίππων αντίστοιχα, για συνολική μέγιστη ισχύ 645 ίππων, η οποία του επιτρέπει επιτάχυνση 0-100 km/h σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το εργοστάσιο.

 

Zeekr 7X
Zeekr 7X
Zeekr 7X
Zeekr 7X
Zeekr 7X
Zeekr 7X