Το Zeekr CX1E είναι ένας ακόμη ανταγωνιστής του Tesla Model Y

Το νέο συμπαγές crossover αποτελεί μέρος του σχεδίου της Zeekr να παρουσιάσει 7 νέα ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2026.

Zeekr CX1E

Το έχουμε συνηθίσει πια. Όλες οι εταιρείες αποκαλούν κάθε νέο συμπαγές και φιλόδοξο premium ηλεκτρικό crossover, ως "ανταγωνιστή του Model Y". Πολλές μάρκες έχουν προσπαθήσει να αμφισβητήσουν την κυριαρχία της Tesla, με ορισμένες από αυτές μάλιστα να το κάνουν με σχετική επιτυχία. Αλλά δεν είναι τόσο εύκολο να εκθρονίσεις το όχημα με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο.

Διαβάστε Επίσης

Αυτό βέβαια δεν πρόκειται να σταματήσει πολλές εταιρείες από το να προσπαθήσουν ξανά. Αυτή τη φορά είναι η Zeekr που έρχεται να τοποθετηθεί απέναντι στην Tesla, με ένα crossover που ακόμη δεν έχει επίσημη ονομασία και εξακολουθεί να αναφέρεται με την κωδική του ονομασία, το CX1E.

Zeekr CX1E

Δεδομένης της επιτυχίας της Zeekr τον τελευταίο χρόνο, αυτό το crossover θα μπορούσε να είναι το μοντέλο που θα κατέφερνε να πετύχει κάτι καλό απέναντι στο Model Y σε ορισμένες αγορές.

Το CX1E αποτελεί μέρος της προσπάθειας της Zeekr να παρουσιάσει 7 νέα μοντέλα μέχρι το 2026. Ορισμένα είναι πιθανό να αφορούν αποκλειστικά την αγορά της Κίνας, όπως το μίνι βαν Zeekr Mix. Κάποια άλλα όμως, θα δώσουν τη μάχη στις αγορές όπου η Zeekr επεκτείνεται, όπως το Μεξικό, η Νότια Κορέα και ένας αυξανόμενος αριθμός χωρών στη Δυτική Ευρώπη.

Μοιάζει με ψηλότερο 007

Zeekr CX1E

Από ό,τι μπορούμε να δούμε, το CX1E μοιάζει με την έκδοση SUV του Zeekr 007 sedan. Αμφότερα έχουν μια ενιαία φωτεινή μπάρα στο μπροστινό μέρος. Στο πίσω μέρος, η μπάρα των φώτων είναι εξίσου λεπτή, με δύο φώτα φρένων και οπισθοπορείας ενσωματωμένα κοντά στο κάτω μέρος του καλύμματος του προφυλακτήρα. Υπάρχει ακόμη και αυτό που μοιάζει με αισθητήρα LiDAR στο επάνω μέρος του παρμπρίζ, όπως ακριβώς και στις πλουσιότερες εκδόσεις του Zeekr 007.

Zeekr CX1E

Αρχιτεκτονική 800V και ρυθμός φόρτισης 500 kW

Λογικά μπορούμε να υποθέσουμε ότι το CX1E θα χρησιμοποιεί την ίδια αρχιτεκτονική SEA (Sustainable Experience Architecture) με το Zeekr 007. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσε να έχει ένα μεγάλο σασί και πολύ πάνω από 600 ίππους. Σημαίνει επίσης ότι το CX1E θα έχει την ίδια αρχιτεκτονική 800V.

Zeekr CX1E

Στο 007, αυτή η αρχιτεκτονική επιτρέπει μέγιστο ρυθμό ταχυφόρτισης 500 kW. Εάν το CX1E διαθέτει την ίδια μπαταρία 75 kWh, θα μπορούσε να φορτίσει από το 10-80% σε περίπου 12 λεπτά. Αυτή είναι μια σημαντική διαφορά σε σχέση με το Tesla Model Y, το οποίο χρειάζεται πάνω από 30 λεπτά για να φτάσει από το 10-80%. Εκπρόσωπος της Zeekr δήλωσε ότι το επίσημο όνομα και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου μοντέλου θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network