Αυτό το Tesla Model 3 έχει ακόμα χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας

Η Tula Technology τοποθετεί το Dynamic Motor Drive σε ένα Tesla Model 3 και κάνει μια βελτίωση ουσίας για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο με χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας.

Η Tula Technology που δραστηριοποιείται στην εξέλιξη ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης θα παρουσιάσει το Dynamic Motor Drive στο Διεθνές Συνέδριο SIA Powertrain 2024 στη Λιλ της Γαλλίας, στις 19 και 20 Ιουνίου. 

Η εταιρεία θα διαθέσει προς δοκιμή ένα Tesla Model 3 εξοπλισμένο με το λογισμικό DMD και έναν εξωτερικά διεγερμένο σύγχρονο κινητήρα (EESM). Ο συνδυασμός του λογισμικού με το προηγμένο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης παρέχουν σημαντικές βελτιώσεις απόδοσης στα ηλεκτρικά οχήματα. 

Το DMD της Tula είναι μια λύση μόνο για λογισμικό που έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει την απόδοση της ηλεκτρικής κίνησης μέσω μιας βελτιστοποιημένης παλμικής στρατηγικής. Αυτή η μέθοδος βελτιώνει την απόδοση του οχήματος χωρίς αισθητές επιπτώσεις στον θόρυβο και τους κραδασμούς. 

Με την μετασκευή ενός σύγχρονου κινητήρα μόνιμου μαγνήτη (PMSM) του Tesla Model 3 με έναν ρότορα σχεδιασμένο από την Tula, δημιούργησαν ένα κινητήρα EESM, δηλαδή εξωτερικά διεγερμένο, όπως αποδίδεται ο όρος στα ελληνικά. Ενσωματώνοντας την λειτουργία DMD στο όχημα, η Tula μείωσε με επιτυχία την κατανάλωση ενέργειας και ενίσχυσε τη συνολική απόδοση του συστήματος. 

Αυτή είναι η δεύτερη πραγματική δοκιμή δεύτερη περίπτωση της Tula που αναπτύσσει DMD για την ενίσχυση της απόδοσης των ηλεκτρικών οχημάτων. Το 2022, η Tula εφάρμοσε το DMD σε ένα Chevrolet με μια μη τροποποιημένη μονάδα κίνησης μόνιμου μαγνήτη, επιτυγχάνοντας σημαντικές μειώσεις κατανάλωσης ενέργειας διατηρώντας παράλληλα την ποιότητα κίνησης. 

Αυτή η επιτυχία υπογραμμίζει την αξία του DMD σε διάφορες εφαρμογές κινητήρων, αποδεικνύοντας ότι είναι μια ευέλικτη και αποτελεσματική λύση για τη βελτίωση της απόδοσης των ηλεκτρικών οχημάτων. 

Καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία προχωρά, οι κατασκευαστές δίνουν προτεραιότητα στην αύξηση της απόδοσης, στη μείωση του κόστους και στην ελαχιστοποίηση της εξάρτησης από σπάνια στοιχεία εξόρυξης από τη Γη. Ο συνδυασμός EESM και DMD της Tula επιτυγχάνει αυτούς τους στόχους προσφέροντας μια επεκτάσιμη, προσαρμόσιμη και βιώσιμη λύση. 

Αυτή η καινοτομία υποστηρίζει την ευρύτερη μετάβαση σε ηλεκτροκίνητα συστήματα πρόωσης, εξασφαλίζοντας ένα πιο αποδοτικό και οικονομικά αποδοτικό μέλλον για τα ηλεκτρικά οχήματα.