Νέα ανάκληση από την Tesla-Δείτε για ποιο πρόβλημα

Νέα ανάκληση που αφορά όλη την γκάμα της Tesla ανακοινώθηκε και αυτή τη φορά το πρόβλημα είναι στον τομέα της ενεργητικής ασφάλειας.

Tesla Model S Plaid

Η Εθνική Διοίκηση Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας, ο γνωστός στην Αμερική NHTSA ενημέρωσε σύμφωνα με το Reuters, για το άνοιγμα νέας υπόθεσης ανάκλησης που αφορά την Tesla

Διαβάστε Επίσης

Συγκεκριμένα ανακαλεί ανακαλεί 125.227 οχήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω δυσλειτουργίας στο σύστημα προειδοποίησης ζώνης ασφαλείας που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο τραυματισμού σε σύγκρουση.

Tesla Model 3 Performance Highland 2024

Η ρυθμιστική αρχή δήλωσε ότι τα οχήματα δεν συμμορφώθηκαν με τις ομοσπονδιακές απαιτήσεις ασφαλείας, καθώς το προειδοποιητικό φως της ζώνης ασφαλείας και ο ακουστικός ήχος ενδέχεται να μην ενεργοποιηθούν όταν ο οδηγός δεν είναι συνδεδεμένος. 

Η ανάκληση επηρεάζει ορισμένα οχήματα Model S 2012-2024, Model X 2015-2024, Model 3 2017-2023 και Model Y 2020-2023. Η Tesla θα κυκλοφορήσει μια ενημερωμένη έκδοση λογισμικού over-the-air για να διορθώσει το πρόβλημα, με την ανάπτυξη να αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιούνιο. 

Tesla Model Y

Η λύση, σύμφωνα πάντα με το Reuters, θα αφαιρέσει την εξάρτηση από τον αισθητήρα πληρότητας του καθίσματος οδηγού από το λογισμικό και θα βασίζεται μόνο στην πόρπη της ζώνης ασφαλείας του οδηγού και στην κατάσταση ανάφλεξης για να ενεργοποιήσει τα σήματα υπενθύμισης της ζώνης ασφαλείας, δήλωσε η NHTSA. 

Η Tesla είχε ανακαλέσει 200.000 οχήματα Model S, X και Y στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο λόγω δυσλειτουργίας λογισμικού που θα μπορούσε να εμποδίσει την ορατότητα των οδηγών κατά την αντιστροφή. Υπενθύμισε επίσης 3.878 Cybertrucks τον Απρίλιο για να διορθώσει ένα μαξιλάρι πεντάλ γκαζιού που θα μπορούσε να χαλαρώσει και να κολλήσει στην εσωτερική επένδυση. 

Οι ρυθμιστικές αρχές ασφάλειας αυτοκινήτων των ΗΠΑ ξεκίνησαν επίσης έρευνα τον περασμένο μήνα σχετικά με το εάν η ανάκληση από την Tesla περισσότερων από 2 εκατομμυρίων οχημάτων που ανακοινώθηκε τον Δεκέμβριο για την εγκατάσταση νέων διασφαλίσεων αυτόματου πιλότου ήταν επαρκής μετά από μια σειρά συντριβών.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης


 

Best of Network