Επίσημο: Νέο ηλεκτρικό Opel Frontera-οι πρώτες τιμές

Η Opel παρουσίασε το νέο Frontera ως ένα ηλεκτρικό SUV που θα πωλείται σε αρκετά καλή τιμή. Ακόμη πιο προσιτή θα είναι η υβριδική έκδοση.

Πριν από λίγες εβδομάδες, η Opel έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες του νέου Frontera. Τώρα, το ευρύχωρο, νέο compact οικογενειακό SUV γιορτάζει την παγκόσμια πρεμιέρα του που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. 

Το ολοκαίνουργιο SUV της Opel με πέντε θέσεις και έντονα χαρακτηριστικά πρακτικότητας στο εσωτερικό του θα διατίθεται ως Opel Frontera Electric στις €29.000 περίπου, πράγμα που καθιστά το αυτοκίνητο απολύτως ανταγωνιστικό, έστω και αν αυτή είναι κεντρική τιμή που αφορά την Γερμανία και δεν γνωρίζουμε ακόμη την ελληνική τιμή του. Αντιστοίχως το Frontera Hybrid θα διατίθεται ακόμη χαμηλότερα, περίπου στις €24.000.  

Opel Frontera και επταθέσιο

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης η φίρμα ανακοίνωσε επίσης ότι το νέο Opel Frontera θα είναι τόσο ευρύχωρο που θα διατίθεται μελλοντικά και ως επταθέσιο.

Εμφανισιακά το νέο entry level SUV εντάσσεται στην σχεδιαστική φιλοσοφία που έχουμε δει και στα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας με το Opel Blitz να δεσπόζει στην μάσκα και να χαρακτηρίζει το σύνολο της εικόνας του.

O CEO της Opel, Florian Huettl κατά την παρουσίαση του Opel Frontera. 

Στην Opel ανακοίνωσαν υπερήφανα πως το Opel Frontera θα προσφέρει πολλά πρακτικά χαρακτηριστικά στο βασικό εξοπλισμό, ενώ ήταν σημαντικό το αυτοκίνητο να μπορεί να ανταποκριθεί στην άνεση που επιζητά κανείς στις διαδρομές μεγάλων αποστάσεων. 

Συνεπώς τα άνετα καθίσματα εμπρός και οι χώροι πίσω, συμπληρώνονται από τον χώρο αποσκευών που μπορεί να χωρέσει περισσότερα από 450 λίτρα και με τα καθίσματα αναδιπλωμένα ξεπερνά ακόμη και τα 1.600 λίτρα

Προαιρετικά μάλιστα ανακοινώθηκε ήδη πως θα υπάρχει πακέτο camper για εκείνους που θέλουν να διανυκτερεύουν σε εξωτερικούς χώρους. Θα μπορούν απλά να παραγγείλουν το νέο Frontera με ράγες οροφής και μια σκηνή οροφής με σκάλα ειδικά σχεδιασμένη για το SUV και  δυνατότητες να αντέξει μέχρι και 240 κιλά στην οροφή του. 

Κινητήρες 

Το Opel Frontera Hybrid διαθέτει τον ευρέως χρησιμοποιούμενο υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1,2 λίτρων, ο οποίος υποστηρίζεται από ένα σύστημα 48V. Ο θερμικός κινητήρας αποδίδει 100 ίππους, με επιπλέον 28 ίππους από έναν ηλεκτροκινητήρα ενσωματωμένο στο αυτόματο σύστημα διπλού συμπλέκτη έξι ταχυτήτων. Η ισχύς μεταδίδεται αποκλειστικά στους εμπρός τροχούς. 


Η Opel θα προσφέρει επίσης μια ισχυρότερη έκδοση του Frontera Hybrid εξοπλισμένη με την έκδοση 136 ίππων του κινητήρα 1,2 λίτρων και μια πανομοιότυπη ήπια υβριδική ρύθμιση. 

Η αυτοκινητοβιομηχανία δεν αποκάλυψε τις προδιαγραφές του Opel Frontera Electric, αλλά υποσχέθηκε αυτονομία WLTP μεγαλύτερη των 300 χλμ. στη βασική έκδοση και περίπου 400 χλμ. στην έκδοση μεγάλης αυτονομίας. 

Η κορυφαία ηλεκτρική έκδοση θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τη διαμόρφωση ηλεκτρονικού κινητήρα 156 ίππων και μπαταρίας 54 kWh που συναντάται στην πλειοψηφία των ηλεκτρικών της Stellantis. 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Opel Florian Huettl δήλωσε στο πλαίσιο της παρουσίασης: "Φέτος γιορτάζουμε τα 125 χρόνια παραγωγής αυτοκινήτων στην Opel. 125 χρόνια στα οποία προχωρήσαμε για πάντα μπροστά, προσφέροντας στους πελάτες μας καινοτόμες, πρακτικές και, πάνω απ' όλα, προσβάσιμες μετακινήσεις. Το ολοκαίνουργιο Opel Frontera κάνει μια ιδιαίτερα ισχυρή δήλωση από αυτή την άποψη: εξαιρετικά ευέλικτο, ευρύχωρο και ηλεκτροκίνητο, το νέο μας SUV θα κερδίσει νέες ομάδες πελατών."

 

Opel Frontera
Opel Frontera
Opel Frontera
Opel Frontera
Opel Frontera
Opel Frontera Ηλεκτρικό
Opel Frontera Ηλεκτρικό
Opel Frontera Ηλεκτρικό
Opel Frontera Ηλεκτρικό