Ξεπούλησε για το 2024 η παραγωγή του Xiaomi SU7 μέσα σε 24 ώρες

Η εντυπωσιακή υποδοχή που επιφύλαξε το κοινό στο ηλεκτρικό Xiaomi SU7, είχε ως αποτέλεσμα η παραγωγή του για το 2024 να εξαντληθεί μέσα σε μόλις 24 ώρες.

Από την περασμένη εβδομάδα που παρουσιάστηκε το SU7, είχε αρχίσει να διαφαίνεται πως η ζήτηση για το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Xiaomi θα ήταν αρκετά έντονη. Δέκα χιλιάδες άνθρωποι στην Κίνα προπαραγγείλανε το SU7 μέσα στα πρώτα τέσσερα λεπτά από το άνοιγμα της φόρμας παραγγελίας στον ιστότοπο της εταιρείας.

Μετά από μόλις 27 λεπτά, συσσωρεύτηκαν 50.000 παραγγελίες και μέχρι το τέλος της ημέρας, η Xiaomi είχε λάβει σχεδόν 90.000 προπαραγγελίες για το πρώτο της αυτοκίνητο. Πρόκειται για εξέλιξη που αναμφίβολα προκαλεί αίσθηση, καθώς αφορά ένα προϊόν που προέρχεται από μια εταιρεία παγκοσμίως γνωστή για τις ηλεκτρονικές συσκευές της, που όμως δεν έχει κατασκευάσει ποτέ στο παρελθόν αυτοκίνητο.

Παράδοση μετά από 7 μήνες

Ως αποτέλεσμα, οι άνθρωποι που κατέθεσαν προκαταβολή περίπου 800 ευρώ για το Xiaomi SU7 θα πρέπει να περιμένουν έως και επτά μήνες για να πάρουν στα χέρια τους το αυτοκίνητο, σύμφωνα με έκθεση του Reuters, το οποίο έλεγξε τα χρονοδιαγράμματα παράδοσης στην σχετική εφαρμογή της εταιρείας.

Οι πρώτες παραδόσεις αναμένεται να ξεκινήσουν μέχρι το τέλος του μήνα, αλλά η πιο ακριβή έκδοση του μοντέλου με την ονομασία Max, η οποία κοστίζει 38.500 ευρώ, έχει εκτιμώμενο χρόνο παράδοσης μεταξύ 27 και 30 εβδομάδων, που σημαίνει ότι πιθανότατα θα φτάσει στους πελάτες το επόμενο έτος.

Όσο για τη βασική έκδοση Standard του SU7, η οποία ξεκινά από 27.800 ευρώ, καθώς και την SU7 Pro, η οποία κοστίζει 31.500 ευρώ, μπορεί να χρειαστούν μεταξύ 18 και 21 εβδομάδων για να παραδοθούν.