Musk: Το φθηνό Tesla θα κατασκευάζεται και στο Βερολίνο

Η δήλωση του Musk έγινε στο περιθώριο της επίσκεψής του στο Gigafactory του Βερολίνου, με αφορμή την επανέναρξη των εργασιών εκεί.

O Elon Musk επισκέφθηκε τις προηγούμενες μέρες το εργοστάσιο της Tesla στο Βερολίνο, με αφορμή την επαναλειτουργία του μετά την εμπρηστική επίθεση σε πυλώνα ηλεκτροδότησης της περασμένης εβδομάδας, η οποία οδήγησε σε διακοπή ρεύματος που είχε ως αποτέλεσμα να σταματήσει η παραγωγή.

Η επίσκεψη του αφεντικού της Tesla στο Βερολίνο βέβαια, δεν θα μπορούσε παρά να συνοδεύεται και από μία είδηση. Αυτή, ήταν πως η αμερικανική εταιρεία θα κατασκευάσει το εισαγωγικό της, αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο, και στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, εκτός από εκείνο στο Τέξας. Ξέρεις, αυτό που φημολογείται πως θα κοστίζει κάτω από 25.000 ευρώ.

Ίσως δούμε και το Semi στην Ευρώπη

Ο Musk όμως δεν περιορίστηκε στη συγκεκριμένη εξαγγελία, αλλά πρόσθεσε πως το εργοστάσιο, θα μπορούσε επίσης να φιλοξενήσει την παραγωγή του ηλεκτρικού φορτηγού βαρέως τύπου Semi, της Tesla, που για την ώρα κατασκευάζεται στη Νεβάδα των ΗΠΑ.

Το προσιτό ηλεκτρικό μοντέλο της Tesla "θα έρθει σίγουρα στο Βερολίνο μακροπρόθεσμα", δήλωσε ο Musk κατά την επίσκεψή του στο εργοστάσιο την, σύμφωνα με τη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt. Αυτό είναι κάτι που προσδιορίζεται χρονικά κάποια στιγμή μετά το 2025.

Όπως έχει γραφτεί επανειλλημένως, πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό project, καθώς η έλευση ενός μοντέλου (αναμένεται να ονομαστεί Model 2) στη συγκεκριμένη κατηγορία τιμής, θα επιτρέψει στην Tesla να ανταγωνιστεί τον διαρκώς αυξανόμενο αριθμό φτηνών ηλεκτρικών οχημάτων, όπως αυτά που κατασκευάζει η κινεζική BYD.