H Honda αποκάλυψε τα πρωτότυπα της 0 Series, Saloon και Space-Hub

Η Honda ξεκινά από το μηδέν την προσέγγισή της στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα καθώς παρουσίασε δύο πρωτότυπα της νέας 0 Series, το Saloon και το Space-Hub.

Η Honda παρουσίασε στην CES 2024 όχι ένα πρωτότυπο για το οποίο μας είχε προσφέρει ήδη ένα teaser, αλλά δύο για να σημάνει την έναρξη μιας νέας σειράς ηλεκτρικών οχημάτων, της 0 Series με την οπoία ξεκινά την παρουσία της στην νέα εποχή των ηλεκτροκίνητων και αυτόνομων αυτοκινήτων, από το μηδέν. 

Τα δύο πρωτότυπα είναι το Saloon με την Honda να αποφεύγει τα ονόματα ακροστιχίδες που επιλέγουν άλλες εταιρείες και  δεν καταλαβαίνει κανείς και το Space-Hub που είναι το ίδιο σαφές και χαρακτηριστικό ιδίως για τους αγγλομαθείς. Είναι δύο περίεργα πρωτότυπα αλλά πολύ ενδεικτικά για το πως οραματίζονται οι Ιάπωνες το μέλλον της αυτοκίνησης. 

Edgy σχεδιασμός και σχεδόν ρετρό αισθητική αλλά αναπτυγμένη τεχνολογία κατασκευής και  υψηλή αεροδυναμική, οπότε μην το βλέπεις έτσι το Honda Saloon.

Έχει προφανώς κρυφά χαρίσματα. Είναι η ναυαρχίδα της Series 0. Βασίζεται σε πλατφόρμα που προορίζεται για ηλεκτρικό αυτοκίνητο και υλοποιεί την ιδέα της Honda "M/M*1". Μια πολύ ψαγμένη θεωρία που απεικονίζεται στο man maximum/machine minimum με το χαμηλό και φαρδύ εξωτερικό του σε συνδυασμό με ένα εκπληκτικά ευρύχωρο εσωτερικό. 

Είναι κατασκευασμένο εντός και εκτός από βιώσιμα υλικά και μέσα ο επιβάτης θα έχει τη δυνaτότητα να το χειρίζεται με απλές και διαισθητικές λειτουργίες, όπως αναφέρει η Honda.

Διαθέτει ανιχευτές κίνησης, steer by wire και χάρη στην εμπειρία της Honda στην ρομποτική θα δίνει "στον οδηγό την δυνατότητα να απολαύσει την ευχαρίστηση της οδήγησης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου"

Πως ακριβώς θα γίνεται αυτό δεν ξέρουμε, αλλά θα μάθουμε το 2026 ή λίγο αργότερα, καθώς εκείνη τη χρονιά τοποθετεί η Honda την είσοδο του Saloon στην αγορά της Αμερικής.  

Το Space-Hub 

Το Space-Hub αναπτύχθηκε με το θέμα της "επαυξημένης καθημερινής ζωής των ανθρώπων". Είναι στην ουσία μια ευρύχωρη καμπίνα με εξαιρετική ορατότητα που προφανέστατα προορίζεται για την εποχή που τα αυτοκίνητα θα μας μεταφέρουν αυτόνομα. Είναι compact σε διαστάσεις με χώρο που φιλοξενεί άμεσα μια ποικιλία επιβατών και γίνεται ένας "κόμβος" που συνδέει τους ανθρώπους μεταξύ τους και με τον έξω κόσμο.

Όλα αυτά τα λέει η Honda που δεν έδωσε πολλές λεπτομέρειες για το Space-Hub. Η αλήθεια είναι πως το αυτοκίνητο μοιάζει αρκετά με όχημα μεταφοράς αστροναυτών, έτσι όπως είναι σχεδιασμένο. Στο εσωτερικό ωστόσο δεν είναι λεωφορειάκι, αλλά χάρη στο lounge σαλόνι του φαίνεται αρκετά έτοιμο να φιλοξενήσει επιβάτες που θα μπορούν να θαυμάσουν τη θέα προς τα έξω και προς τα πάνω, αλλά όχι προς τα πίσω, αφού δεν υπάρχει πίσω παράθυρο. 

Honda 0 Series και λογότυπο Η

Δοθείσης της ευκαιρίας η Honda παρουσίασε τόσο την φιλοσοφία της πίσω από την 0 Series που συνοψίζεται στο "Λεπτό, Φωτεινό και Έξυπνο" και θα ξεκινήσει να μας απασχολεί σοβαρά από το 2026 με το Honda Saloon που λογικά θα είναι κάπως διαφορετικό από το πρωτότυπο που βλέπουμε σήμερα. 

Παράλληλα όμως παρουσίασε και το λογότυπο με το οποία θα υποδεικνύει τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα. Ένα ανασχεδιασμένο Η που όταν το βλέπουμε θα καταλαβαίνουμε πως το αυτοκίνητο το οποίο στολίζει θα διαθέτει έντονη τεχνητή νοημοσύνη για τα ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης, ρομποτική διαδικασία στην κατασκευή του και άλλα νέας γενιάς τεχνολογικά βοηθήματα. 

 

Honda Series 0 Saloon
Honda λογότυπο ηλεκτρικών
Honda Series 0 λογότυπο
Honda Series 0 Saloon
Honda Series 0 Space Hub
Honda Series 0 Saloon
Honda Series 0 Saloon
Honda Series 0 Space Hub
Honda Series 0 Space Hub
Honda Series 0 Saloon
Honda Series 0 Saloon & Space Hub
Honda Series 0 Space Hub
Honda Series 0 Saloon & Space Hub
Honda Series 0 Saloon
Honda Series 0 Space Hub
Honda Series 0 Space Hub
Honda Series 0 Space Hub