Volkswagen ID.7 Tourer: Το πρώτο ηλεκτρικό station wagon της VW

Το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο station wagon της VW θα έρθει στην ευρωπαϊκή αγορά το 2024 και υπόσχεται μεγάλους χώρους και υψηλή αυτονομία

Volkswagen ID.7 Tourer

Έφτασε η ώρα για την παρουσίαση του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού Estate μοντέλου της VW, του ID.7 Tourer. Αν και ακόμη βρίσκεται στο στάδιο του καμουφλάζ, η station wagon έκδοση του ID.7, βασίζεται στην αντίστοιχη sedan, της οποίας η παραγωγή ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι στο Emden της Γερμανίας. Αμφότερες οι εκδόσεις του ID.7 θα παράγονται μαζί από το επόμενο έτος.

Διαβάστε Επίσης

Το Volkswagen ID.7 Tourer θα παρουσιαστεί πλήρως τους επόμενους μήνες και θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη το 2024. Προς το παρόν, δεν γνωρίζουμε αν θα διατεθεί και σε άλλες αγορές όπως το ID.7, που είναι ένα παγκόσμιο μοντέλο και θα πωλείται τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Κίνα.

Volkswagen ID.7 Tourer

Σύμφωνα με την VW, το ID.7 Tourer συνδυάζει τους άφθονους χώρους με την υψηλή απόδοση. Όσον αφορά την αποδοτικότητα, η έμφαση δόθηκε στην βελτιωμένη αεροδυναμική, η οποία διαμορφώνει τον συντελεστή οπισθέλκουσας σε Cd 0,24, ελάχιστα μεγαλύτερο από ό,τι στην περίπτωση του ID.7 sedan (0,23). Η VW αναφέρει ότι αυτό θα επιτρέψει στο ID.7 Tourer να επιτύχει υψηλή αυτονομία, αν και απέφυγε να δώσει ακριβές νούμερο.

Παρόμοια χαρακτηριστικά με το ID.7 sedan

Με δεδομένο πως το ID.7 Tourer κάνει χρήση του πατώματος ΜΕΒ, η λογική λέει πως θα διαθέτει παρόμοια διάταξη μπαταρίας/ηλεκτροκινητήρων με το ID.7. Η οποία στην περίπτωση της έκδοσης ID.7 Pro S, περιλαμβάνει μπαταρία 91 kWh (86 kWh ωφέλιμης χωρητικότητας) που μεταφράζεται σε αυτονομία 700 χιλιομέτρων.

Εκτός όμως από την αυτονομία, βασική παράμετρος σε ένα μοντέλο με αμάξωμα station wagon είναι οι χώροι. Το μακρύ μεταξόνιο υπόσχεται ένα ευρύχωρο εσωτερικό, με τον χώρο αποσκευών του ID.7 Tourer να ανέρεχται σε 545 λίτρα, ενώ με αναδιπλωμένα τα πίσω καθίσματα μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 1.714 λίτρα.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network