Tο ηλεκτρικό Hyundai Kona στην Ελλάδα-τιμές και εκδόσεις

Ήρθε στην ελληνική αγορά το ηλεκτρικό Kona 2ης γενιάς λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία των συμβατικών και υβριδικών εκδόσεων της νέας σειράς του μικρομεσαίου SUV της Hyundai.

Το νέο Hyundai Kona ηλεκτρικό

Η ηλεκτρική έκδοση του Hyundai Kona δεύτερης γενιάς διατίθεται και στην ελληνική αγορά σε δύο εκδόσεις εξοπλισμού και σε δυο τύπους μπαταρίας που διαφοροποιούν το εύρος αυτονομίας του αυτοκινήτου με κάθε φόρτιση. Η βασική έκδοση επιδεικνύει αυτονομία λίγο πιο πάνω από τα 300 χλμ. ενώ η έκδοση long range πλησιάζει την αυτονομία των 500 χλμ./φόρτιση.

Μπορεί να αποτελεί λεπτομέρεια όμως είναι σημαντική για να αντιληφθούμε την βαρύτητα που έδωσε η Hyundai στην εξέλιξη της 2ης γενιάς Kona: Η εταιρεία λοιπόν ξεκίνησε με τη σχεδίαση και εξέλιξη της ηλεκτρικής εκδοχής του μοντέλου πριν από την δημιουργία των συμβατικών εκδόσεων, μια κίνηση που δεν συνηθίζεται.

Το νέο Hyundai Kona ηλεκτρικό

Έχει άλλωστε εκπονήσει ένα σφικτό χρονοδιάγραμμα ανάπτυξης 11 ηλεκτρικών μοντέλων έως το 2030 οπότε ήταν προφανές πως έπρεπε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να "τελειώσει” με το project Kona EV για να ασχοληθεί με τα υπόλοιπα μοντέλα που έχει στο μενού.

Το νέο Hyundai Kona ηλεκτρικό

Όπως και στις συμβατικές εκδόσεις που προηγήθηκαν στην αγορά, το ηλεκτρικό μοντέλο έχει μεγαλύτερες διαστάσεις από το μοντέλο που αντικατέστησε και ως εκ τούτου οι χώροι στην καμπίνα είναι βελτιωμένοι. Επίσης το νέο μοντέλο διαθέτει ένα ισχυρό τεχνολογικό οπλοστάσιο σε ότι αφορά συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης (ADAS).

Το πακέτο ονομάζεται SmartSense και εκτός των άλλων περιλαμβάνει συστήματα όπως αυτά της υποβοήθησης αποφυγής εμπρόσθιας σύγκρουσης (FCA), της προβολής τυφλού σημείου (BVM), της απομακρυσμένης έξυπνης υποβοήθησης στάθμευσης (RSPA) και της παρακολούθησης κατάστασης οδηγού (DSM). Παράλληλα, διαθέτει λειτουργίες αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 2.

Στα στοιχεία ταυτότητας του ηλεκτρικού Kona II θα βρείτε επίσης, τα ενεργά πτερύγια αέρα μπροστά, τη λειτουργία οδήγησης i-PEDAL με ένα έξυπνο σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση, την δυνατότητα παροχής ρεύματος από το αυτοκίνητο σε εξωτερικές συσκευές και ηλεκτρικό εξοπλισμό, χώρο αποσκευών μπροστά εκτός από αυτόν πίσω και άλλα.

Το νέο Hyundai Kona ηλεκτρικό

Όλες οι εκδόσεις του ηλεκτρικού Kona είναι δικίνητες. Η πιο προσιτή εφοδιάζεται με ηλεκτροκινητήρα 114,6 kW απόδοσης 156 ίππων που συνδυάζεται με μπαταρία 48,4 kWh. Η πιο ισχυρή διαθέτει ηλεκτρικό μοτέρ 160 kW με ισχύ 218 ίππων και μπαταρία 65,4 kWh.

Συνολικά τα προσφερόμενα μοντέλα Kona EV είναι τρία. Η βασική έκδοση Distinctive με τη μικρή μπαταρία κοστίζει 46.990 ευρώ. Η πιο φθηνή έκδοση (Dinstinctive) με την μεγάλη μπαταρία και τους 218 ίππους τιμάται 51.990 ευρώ ενώ η πιο πλούσια Limited προσδιορίζεται στα 53.290 ευρώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network