H BYD παρουσίασε αυτοκίνητο που κινείται στο νερό

Η πολυτελής φίρμα της BYD, YangWang παρουσίασε το U8 ένα μεγάλο SUV με λειτουργία πλεύσης στο νερό σε έκτακτη ανάγκη

Η BYD έχει διάφορα sub brands στην παγκόσμια αγορά και ένα από αυτά είναι η Denza που θα έρθει και στην Ευρώπη, όπως σε έχουμε ενημερώσει.

Παρόλα αυτά η πιο πολυτελής φίρμα της BYD είναι η YangWang που απευθύνεται στο κοινό της Κίνας και δέχεται προς το παρόν όλες τις καινοτομίες και τις ευρεσιτεχνίες των τεχνικών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτή η ανάρτηση. Τώρα παρουσίασε το U8, ένα θηριώδες SUV που όχι απλώς επιπλέει αλλά κινείται στο νερό. 


Το YangWang U8 είναι μάλλον το πιο πολυτελές και μεγάλο SUV που διαθέτει η BYD, σε όλες τις φίρμες της. Είναι σίγουρα το ακριβότερο καθώς κατά την παρουσίαση πριν από μερικές μέρες ανακοινώθηκε και η τιμή της premium edition (της μίας από τις δύο εκδόσεις) που είναι γύρω στις 135.000 ευρώ. 

Οι τέσσερις ηλεκτροκινητήρες του αποδίδουν 1.197 ίππους και ο εξοπλισμός του είναι πληρέστατος ακόμη και για εξεζητημένες ανάγκες και απαιτήσεις. Η δεύτερη έκδοση που δεν είναι ακόμη διαθέσιμη προς παραγγελία είναι η πιο off road έκδοση και το κορυφαίο χαρακτηριστικό αυτής, όπως αποδείχτηκε, είναι η δυνατότητα να κινείται στο νερό. 

"Εξωλέμβιοι" τροχοί

Ναι αυτό ακριβώς. Δεν επιπλέει, δεν βυθίζεται απλώς και προχωρά ή οτιδήποτε άλλο. Μπορεί να κινηθεί στο νερό ακόμη και αν χρειαστεί να μην ακουμπούν οι ρόδες στο έδαφος. Για την ακρίβεια αυτό μπορεί να το κάνει και η Premium Edition με όριο το 1 μέτρο στάθμης νερού. Στην περίπτωση όμως της Off Road Master Edition το όριο αυξάνεται στο 1,4 μ. καθώς υπάρχει και ειδικός αναπνευστήρας. 

Όταν ενεργοποιείται η λειτουργία πλεύσης, που είναι λειτουργία έκτακτης ανάγκης, το όχημα χρησιμοποιεί τους αισθητήρες του για να παρακολουθεί το περιβάλλον, το βάθος του νερού, την κατάσταση ολίσθησης των τροχών και άλλα. Επίσης η λειτουργία πλεύσης ενεργοποιείται αυτόματα όταν το αυτοκίνητο βρεθεί σε βάθος πάνω από το όριο.

Αφού ενεργοποιηθεί, το Disus-P θα ανεβάσει την ανάρτηση στο μέγιστο επίπεδο, τα παράθυρα θα κλείσουν αυτόματα, ο κλιματισμός θα μετατραπεί σε εσωτερική κυκλοφορία και η ηλιοροφή θα ανοίξει, παρέχοντας έξοδο κινδύνου. Επιπλέον, το όχημα θα εμφανίζει το βάθος και τη στάση του νερού στην κεντρική οθόνη ελέγχου.

Το U8 μπορεί να παραμείνει στην επιφάνεια της θάλασσας για 30 λεπτά και να κινηθεί προς τα εμπρός με ταχύτητα 3 km/h επιταχύνοντας και στρίβοντας τους τροχούς. Μπορεί ακόμη και να εκτελεί στροφές ενώ επιπλέει. Η BYD τονίζει ότι προορίζεται μόνο για έκτακτες ανάγκες όπως πλημμύρες και όχι για διασκέδαση διασχίζοντας λίμνες και ποτάμια. 


Είναι ενδιαφέρον ότι το μάρκετινγκ παρουσιάζει το U8 να επιπλέει στο νερό ακριβώς σε αυτές τις περιπτώσεις. Μετά την ενεργοποίηση της λειτουργίας πλεύσης έκτακτης ανάγκης, το αυτοκίνητο πρέπει να μεταφερθεί σε ένα κέντρο σέρβις για επιθεώρηση. Η BYD ισχυρίζεται ότι το U8 είναι αδιάβροχο σε επίπεδο IP68.


 

YangWang U8 Ηλεκτρικό SUV
YangWang U8 Ηλεκτρικό SUV
YangWang U8 Ηλεκτρικό SUV
YangWang U8 Ηλεκτρικό SUV
YangWang U8 Ηλεκτρικό SUV
YangWang U8 Ηλεκτρικό SUV
YangWang U8 Ηλεκτρικό SUV
YangWang U8 Ηλεκτρικό SUV
YangWang U8 Ηλεκτρικό SUV
YangWang U8 Ηλεκτρικό SUV
YangWang U8 Ηλεκτρικό SUV
YangWang U8 Ηλεκτρικό SUV