Acura ZDX: Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της φίρμας

Tο πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Acura ZDX σηματοδοτεί ένα καίριο βήμα στην πορεία της Acura προς μια πλήρως ηλεκτροκίνητη γκάμα τα χρόνια που έρχονται

Acura ZDX
Acura ZDX
Acura ZDX
Acura ZDX
Acura ZDX
Acura ZDX
Acura ZDX

Η Acura, το πολυτελές τμήμα της Honda, παρουσίασε το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο ZDX που αυτή την περίοδο γυροφέρνει διάφορα σόου και εκθέσεις ανά τον πλανήτη σε μια πρώτη επαφή γνωριμίας με το κοινό.

Η εταιρεία θα προσφέρει το ZDX σε δύο εκδόσεις: πισωκίνητη με έναν ηλεκτροκινητήρα (A-Spec) και τετρακίνητη με δυο ηλεκτρικά μοτέρ ( Type S). Η τιμή του ZDX A-Spec αναμένεται να ξεκινάει από τα 65.500 ευρώ ενώ για την πιο ισχυρή τετρακίνητη έκδοση η βάση εκκίνησης θα είναι στα 76.300 ευρώ.

Acura ZDX

Οι πωλήσεις του Acura ZDX θα πραγματοποιούνται μέσω μιας νέας ψηφιακής διαδικασίας σε κάποια αντιπροσωπεία της εταιρείας ή από την άνεση του καναπέ του σπιτιού σας. Οι δραστηριότητες προπώλησης για το ZDX θα ξεκινήσουν στα τέλη του 2023, ενώ οι πρώτες παραδόσεις σε πελάτες έχουν προγραμματιστεί για τις αρχές του 2024.

Το ηλεκτρικό SUV σχεδιάστηκε από το Design Studio της Acura στο Λος Άντελες. Χαμηλό και φαρδύ με κομψή σιλουέτα και μακρύ μεταξόνιο, το ZDX διαθέτει ξεχωριστές σχεδιαστικές λεπτομέρειες που εκτός των άλλων περιλαμβάνουν την εξέλιξη μιας νέας χαρακτηριστικής μπροστινής πρόσοψης Acura, με τα φώτα Chicane DRL και προβολείς LED Jewel Eye με ανάγλυφο μοτίβο διαμαντιών 3-D και φωτιζόμενο περίγραμμα.

Acura ZDX

Περιβάλλον Google

Στο εσωτερικό του ZDX, το οδηγοκεντρικό κόκπιτ έχει κατασκευαστεί από ποιοτικά υλικά με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων να αποτελείται ουσιαστικά από δύο μεγάλες οθόνες. Για πρώτη φορά σε μοντέλο της Acura έχει ενσωματωθεί το οικοσύστημα της Google. Στάνταρ σε όλη τη γκάμα του ZDX θα είναι οι εφαρμογές Google Assistant και Google Maps ενώ ο χρήστης θα μπορεί να κατεβάσει και άλλες εφαρμογές από το Google Play.

Επίσης το ZDX θα είναι το πρώτο μοντέλο της Acura που θα προσφέρει την καθηλωτική ηχητική εμπειρία ενός ηχοσυστήματος της Bang & Olufsen με συνολικά 18 ηχεία – τέσσερα εκ' των οποίων βρίσκονται τοποθετημένα στην οροφή με 14 κανάλια ενίσχυσης κι ένα subwoofer για να παρέχει ισχυρό και γεμάτο ήχο.

Διαβάστε Επίσης

Στον βασικό εξοπλισμό θα βρείτε και το πακέτο AcuraWatch. Μια σουίτα τεχνολογιών ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού, που εκτός των άλλων περιλαμβάνει τα συστήματα Rear Cross Traffic Braking και το Blind Zone Steering Assist.

Το τετρακίνητο μοντέλο ZDX Type S διαθέτει το εμπλουτισμένο με περισσότερα στοιχεία πακέτο AcuraWatch 360+ που εισάγει την τεχνολογία υποβοήθησης οδηγού Hands Free Cruise, επιτρέποντας πραγματική οδήγηση χωρίς τα χέρια του οδηγού στο τιμόνι για μεγάλες αποστάσεις καθώς και το σύστημα αυτόματης υποβοήθησης παρκαρίσματος.

Acura ZDX

Νέα ηλεκτρική πλατφόρμα

Δομημένο πάνω σε μια νέα πλατφόρμα ειδικά σχεδιασμένη για ηλεκτροκίνηση, το ZDX έχει χαμηλό κέντρο βάρους και κατανομή βάρους σχεδόν 50/50 ανάμεσα στους δύο άξονες. Δύο στοιχεία που ενισχύουν το σπορτιβ προφίλ ειδικά σε μοντέλα SUV όπου έχουν υψηλόσωμα αμαξώματα.

Η έκδοση με την κίνηση στους πίσω τροχούς εξυπηρετείται από έναν ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο στο πίσω μέρος με απόδοση 340 ίππων. Στην περίπτωση της τετρακίνητης έκδοση οι ηλεκτροκινητήρες είναι δύο με συνολική απόδοση 500 ίππων.

Acura ZDX

Εδώ υπάρχει επίσης αερανάρτηση αλλά και ενισχυμένο σύστημα πέδησης με ευμεγέθη μπροστινά δισκόφρενα της Brembo μαζί με τις εντυπωσιακές κίτρινες δαγκάνες με 6 έμβολα. Παράλληλα οι τροχοί της τετρακίνητης έκδοσης είναι 22 ιντσών με φαρδύτερα ελαστικά (275/40ZR22).

Διαβάστε Επίσης

Σύμφωνα με την εταιρεία η επαναφόρτιση σε σταθμούς DC 190 kW πραγματοποιείται σε μόλις 10 λεπτά από το 20 έως το 80% για την μπαταρία δυναμικότητας 102 kW. Μάλιστα σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες, το Acura ZDX θα έχει πρόσβαση για ταχυφόρτιση σε ένα υπό δημιουργία δίκτυο που έχει ανακοινώσει μια κοινοπραξία μεταξύ επτά μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών στις ΗΠΑ και στον Καναδά.

Οι πρώτοι σταθμοί έχουν προγραμματιστεί να ανοίξουν στις Ηνωμένες Πολιτείες στην καλοκαίρι του 2024, και τον Καναδά σε μεταγενέστερο στάδιο, κάνοντας τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων ευκολότερα για όσους θα διαθέτουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Κάτι αντίστοιχο θα δημιουργηθεί και στην Ευρώπη.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network