Το ID. Buzz μεγάλωσε, έγινε επταθέσιο και επιστρέφει στην Αμερική μετά από 20 χρόνια

Το Volkswagen ID. Buzz LWB μεγαλώνει σε διαστάσεις, αποκτά τρίτη σειρά καθισμάτων και γίνεται επταθέσιο και επιστρέφει και την αμερικανική αγορά μετά από 20 χρόνια απουσίας

Volkswagen ID. Buzz LWB

Το 2024 θα σημάνει τη χρονιά επιστροφής του Volkswagen Microbus σε αμερικανικό έδαφος μετά από δύο δεκαετίες, στο πρόσωπο του ηλεκτρικού ID. Buzz. Μόνο που για να βρίσκεται σε συνάρτηση με τις αχανείς εκτάσεις των ΗΠΑ, το ID. Buzz που θα ταξιδέψει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, θα διαθέτει μακρύ μεταξόνιο. Η ίδια η Volkswawagen αναφέρεται σε αυτό ως ένα από τα πιο ευρύχωρα ηλεκτρικά οχήματα που υπάρχουν.

Διαβάστε Επίσης

Στην έκδοση LWB, το ID. Buzz θα έχει χώρο για έως και επτά άτομα, αλλά και αξιοπρεπή χώρο αποσκευών. Το μεταξόνιο είναι αυξημένο κατά 25 εκατοστά σε σχέση με τη βασική έκδοση φτάνοντας τα 3,23 μέτρα, ενώ το συνολικό του μήκος ανέρχεται σε 4,96 μέτρα. Να σημειωθεί πως το επιπλέον μήκος στο μεταξόνιο, έχει κατανεμηθεί μεταξύ των συρόμενων θυρών (+19,2 εκατοστά), καθώς και του τμήματος μεταξύ της κολώνας C και των πίσω τροχών (+5,8 εκατοστά). Το πλάτος και το ύψος παραμένουν τα ίδια με εκείνα της βασικής έκδοσης.

Volkswagen ID. Buzz LWB

Ο αεροδυναμικός συντελεστής του ID. Buzz LWB είναι 0,29 και η Volkswagen υποστηρίζει πως πρόκειται για μια πολύ καλή τιμή αν σκεφτείς πως αφορά ένα minivan.

Όπως είναι λογικό όμως, τα οφέλη του μακρύτερου μεταξόνιου φαίνονται στο εσωτερικό. Εκεί που είναι και το δυνατό σημείο του ID. Buzz. Που πλέον, έχει αποκτήσει χώρο για μια 3η σειρά καθισμάτων, πιο ευρύχωρο χώρο αποσκευών και έχει τη δυνατότητα να δεχτεί μεγαλύτερη μπαταρία χωρητικότητας 85 kWh που του χαρίζει μεγαλύτερη αυτονομία. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.

Περισσότερος χώρος για επιβάτες και αποσκευές

Ξεκινώντας από τα καθίσματα, το ID. Buzz LWB προσφέρει διαμορφώσεις με πέντε, έξι και επτά θέσεις. Τα μπροστινά καθίσματα διαθέτουν στάνταρ ρυθμιζόμενα υποβραχιόνια στην εσωτερική πλευρά. Στις κορυφαίες εκδόσεις τα καθίσματα είναι ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα σε 12 κατευθύνσεις και διαθέτουν επίσης λειτουργίες μασάζ και μνήμης. Η δεύτερη σειρά καθισμάτων φιλοξενεί τρεις επιβάτες, έχοντας διαιρούμενη και αναδιπλούμενη πλάτη 40/60.

Volkswagen ID. Buzz LWB

Η γωνία της πλάτης μπορεί να ρυθμιστεί κατά 16 μοίρες, ενώ τα καθίσματα μπορούν να μετακινηθούν εμπρός-πίσω κατά 20 εκατοστά, είτε πλήρως είτε τμηματικά. Προαιρετικά, η δεύτερη σειρά μπορεί να επιλεγεί με δύο μεμονωμένα καθίσματα. Η τρίτη σειρά καθισμάτων αποτελείται από δύο μεμονωμένα καθίσματα που μπορούν να αφαιρεθούν εντελώς αν χρειαστεί. Θα είναι στάνταρ στις ΗΠΑ, αλλά προαιρετική στην Ευρώπη και τον Καναδά.

Διαβάστε Επίσης

Και μετά είναι και ο χώρος αποσκευών. Το ID. Buzz LWB είναι ένα από τα λίγα ηλεκτρικά οχήματα που μπορούν εύκολα να φιλοξενήσουν εξοπλισμό αλεξίπτωτου πλαγιάς, ποδήλατα και ιστιοσανίδες όταν η δεύτερη και η τρίτη σειρά καθισμάτων είναι αναδιπλωμένες, με αποτέλεσμα ο χώρος αποσκευών να φτάνει τα 2.469 λίτρα. Στην 5θέσια εκδοχή, το πορτμπαγκάζ έχει χωρητικότητα 1,340 λίτρων, 219 λίτρα περισσότερα από την έκδοση με το κανονικό μεταξόνιο. Στην 7θέσια διάταξη, ο χώρος πίσω από τα καθίσματα της 3ης σειράς, ανέρχεται σε 306 λίτρα.

Νέα οθόνη, αναβαθμισμένο λογισμικό

Το ID. Buzz LWB έρχεται με νέα στοιχεία στο εσωτερικό του και δεν αναφερόμαστε στους χώρους. Θα διαθέτει head-up display και βελτιωμένο σύστημα infotainment που ενσωματώνει το πιο πρόσφατο λογισμικό, νέα γραφικά και ανανεωμένο μενού. Μια νέα οθόνη 12,9 ιντσών υπόσχεται απλούστερη, πιο διαισθητική και πιο προσαρμόσιμη λειτουργία, ενώ συνεργάζεται με έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 5,3 ιντσών που ελέγχεται από το τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών.

Volkswagen ID. Buzz LWB

Η καμπίνα διαθέτει στάνταρ φωτισμό περιβάλλοντος 10 χρωμάτων ή προαιρετικά 30 χρωμάτων. Νέα είναι και η πανοραμική ηλιοροφή μεγέθους 1,5 τ.μ. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη γυάλινη οροφή που η VW έχει τοποθετήσει σε μοντέλο της μέχρι στιγμής, καθώς καλύπτει πλήρως την πρώτη και τη δεύτερη σειρά καθισμάτων και διαθέτει ηλεκτρονικά ελεγχόμενο χρωματισμό.

Μεγαλύτερη μπαταρία και έκδοση GTX

Το ID. Buzz LWB θα διατίθεται με δύο μεγέθη μπαταρίας: μια 82 kWh (77 kWh ωφέλιμη) και μια νέα μπαταρία 91 kWh (85 kWh ωφέλιμη) που θα είναι στάνταρ στις ΗΠΑ και προαιρετική στην Ευρώπη. Η VW δεν ανακοίνωσε αυτονομία, αλλά δήλωσε ότι η νέα μονάδα μετάδοσης κίνησης APP550 στον πίσω άξονα θα προσφέρεται και στο ID. Buzz.

Volkswagen ID. Buzz LWB

Αποδίδοντας 282 ίππους και 560 Nm ροπής στους πίσω τροχούς, η νέα μονάδα κίνησης αυξάνει την τελική ταχύτητα στα 160 km/h και βελτιώνει την επιτάχυνση 0-100 km/h στα 7,9 δευτερόλεπτα. Αν αυτό δεν σου φαίνεται αρκετά γρήγορο, η τετρακίνητη έκδοση GTX θα κάνει το ντεμπούτο της λίγο αργότερα, με 335 ίππους και χρόνο 0-100 km/h σε 6,4 δευτερόλεπτα.

Διαβάστε Επίσης

Καλά είναι τα νέα που έρχονται και σε επίπεδο φόρτισης. Το VW ID. Buzz LWB θα έχει δυνατότητα να δεχτεί φόρτιση έως και 200 kW, επιτρέποντας στη μεγάλη μπαταρία να φορτίζει από το 10 στο 80% σε μόλις 25 λεπτά. Οι παραδόσεις του ID. Buzz LWB στις ΗΠΑ θα ξεκινήσουν το 2024, χωρίς ακόμη να έχουν ανακοινωθεί τιμές. Κάτι που γνωρίζουμε όμως, είναι πως στα μοντέλα που θα διατεθούν εκεί, το λογότυπο της VW στη μάσκα, θα είναι φωτιζόμενο. Και αυτή ήταν ίσως η άχρηστη πληροφορία της ημέρας.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network