Τελικά έχει πρόβλημα το λογισμικό του Fisker Ocean; Η εταιρεία το αρνείται

Μόλις λίγες μέρες μετά το εμπορικό του λανσάρισμα στην Ευρώπη, το SUV Ocean φέρεται σύμφωνα με το Bloomberg να έχει πρόβλημα στο λογισμικό του, που το εμποδίζει να αναπτύξει ταχύτητα. H Fisker το αρνείται

Fisker Ocean SUV

Η Fisker ξεκίνησε τις παραδόσεις του ηλεκτρικού SUV Ocean την περασμένη εβδομάδα στην Ευρώπη, με το πρώτο όχημα να παραδίδεται σε αγοραστή στη Δανία. Όσο για το δεύτερο Ocean, αυτό παραδόθηκε στη Γερμανία και ο πελάτης που το παρέλαβε, δεν ήταν άλλος από τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Henrik Fisker. Μέχρι εδώ όλα καλά και σύμφωνα με το πλάνο. Μέχρι τη στιγμή που η εμφάνιση μιας είδησης στο Bloomberg ήρθε να ταράξει τα νερά.

Διαβάστε Επίσης

Επικαλούμενο ανθρώπους που είναι σε θέση να γνωρίζουν το θέμα, το δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου αναφέρει πως η Fisker βρίσκεται αντιμέτωπη με καθυστερήσεις στις παραδόσεις του Ocean λόγω προβλημάτων στο λογισμικό. Το τελευταίο, φέρεται να χρειάζεται περισσότερες δοκιμές, καθώς αυτή τη στιγμή είναι επιρρεπές σε δυσλειτουργίες. Το ακόμη πιο σημαντικό, είναι η εκτίμηση πως η επίλυση αυτών των προβλημάτων θα μπορούσε να διαρκέσει μήνες. Ως αποτέλεσμα όλων αυτών, οι πηγές που επικαλείται το Bloomberg, ανέφεραν ότι ορισμένα οχήματα χρησιμοποιούν μια βασική έκδοση του εν λόγω λογισμικού, που περιορίζει την ταχύτητά τους.

Η Fisker διαψεύδει

Από την πλευρά της η Fisker, διέψευσε το δημοσίευμα λέγοντας "αρνούμαστε κατηγορηματικά ότι το Fisker Ocean μπορεί να οδηγηθεί μόνο με χαμηλές ταχύτητες" και προσθέτοντας ότι "το λογισμικό του οχήματος θα ενημερωθεί over-the-air μέσα στη χρονιά". Μάλιστα ο Henrik Fisker ειρωνεύτηκε τον ισχυρισμό της περιορισμένης ταχύτητας στα Ocean, μέσω ενός σύντομης διάρκειας βίντεο που δημοσίευσε στο διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα, εμφανίζεται να φτάνει στο Λονδίνο μέσα σε ένα Ocean με γερμανικές πινακίδες και κατεβαίνοντας, ρωτάει τον οδηγό του οχήματος αν το αυτοκίνητο είναι εξοπλισμένο με το λογισμικό αργής οδήγησης. Ο οδηγός του απαντάει αρνητικά και τότε ο Fisker του λέει πως "υποθέτω πως θα πρέπει να το κάνουμε αυτό μέσω μιας over-the-air αναβάθμισης".

Διαβάστε ακόμα:
 - Και η Renault στη μάχη για ηλεκτρικό μοντέλο κάτω των 25.000 ευρώ
 - "Έξυπνο" φανάρι ανάβει κόκκινο όταν υπερβαίνεις το όριο ταχύτητας (+video)
 - Αυτό το αυτοκίνητο είναι πρώτο σε πωλήσεις παγκοσμίως το 2022
 - Πώς η Tesla δοκιμάζει τα μοντέλα της σε συνθήκες ακραίας ζέστης (+video)
 - Αφιέρωμα Bentley: Τα μοντέλα που καθόρισαν την ένδοξη ιστορία της

Best of Network