Το ψηφιακό Cupra DarkRebel μπορείς να το σχεδιάσεις εσύ

Το νέο μοντέλο της Cupra υπάρχει μόνο στις οθόνες των υπολογιστών και είναι ένα σπορ ηλεκτρικό όχημα στη σχεδίαση του οποίου μπορείς να παρέμβεις

Cupra DarkRebel concept
Cupra DarkRebel concept
Cupra DarkRebel concept
Cupra DarkRebel concept
Cupra DarkRebel concept
Cupra DarkRebel concept
Cupra DarkRebel concept
Cupra DarkRebel concept
Cupra DarkRebel concept
Cupra DarkRebel concept

Πριν καλά καλά προλάβει να στεγνώσει το μελάνι από την αναφορά στο νέο της ηλεκτρικό SUV με την ονομασία Tavascan, η Cupra επανέρχεται στο προσκήνιο με ένα ακόμη μοντέλο, δίθυρο και με άκρως επιθετική εμφάνιση. Έχοντας στοιχεία από shooting brake και μάσκα που παραπέμπει σε batmobile, το DarkRebel διανύει αυτή τη στιγμή τη virtual περίοδο της σύντομης ζωής του, καθώς υπάρχει αποκλειστικά και μόνο σε ψηφιακό περιβάλλον.

Διαβάστε Επίσης

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Cupra, πρόκειται για ένα "εικονικό σπορ αυτοκίνητο” που λειτουργεί σαν μοντέλο επίδειξης που παρουσιάζεται μέσω του Metahype, του χώρου της Cupra στο metaverse. Μάλιστα. Αν και δεν μπορεί κανείς να πει με ακρίβεια τι σημαίνουν όλα αυτά, η είδηση είναι πως αυτό το απόλυτα φουτουριστικό σχήμα που βλέπεις μπροστά σου, θα εμφανιστεί κάποια στιγμή στο προσεχές μέλλον και ως φυσικό μοντέλο.

Cupra DarkRebel concept

Μην βιαστείς να θεωρήσεις πως αυτό μεταφράζεται σε σπορ αυτοκίνητο παραγωγής. Μακάρι να συμβεί, αλλά κανείς δεν μπορεί να το επιβεβαιώσει για την ώρα. Εκείνο που έχει όμως ιδιαίτερο ενδιαφέρον, είναι πως η Cupra μέσω μιας εφαρμογής που ονομάζεται "Hyper Configurator”, δίνει τη δυνατότητα στο ευρύ κοινό να παρέμβει στον τελικό σχεδιασμό του DarkRebel. Κάτι σαν τα επεισόδια σειρών που ο θεατής επιλέγει το τέλος που επιθυμεί ένα πράγμα.

Cupra DarkRebel concept

Αν και αρκετά προχωρημένο σαν ιδέα, η Cupra διευκρινίζει πως για να λάβει κανείς μέρος σε αυτή την διαδικασία, θα πρέπει να γίνει μέλος σε κάτι που ονομάζεται "Cupra Tribe”. Σαν πιστοποιητικό αυτοκινητικών φρονημάτων ακούγεται, αλλά σε κάθε περίπτωση, οι εκκολαπτόμενοι σχεδιαστές μπορούν να επηρεάσουν την εικόνα του DarkRebel, μέσα από τρία διαφορετικά περιβάλλοντα. Όλο αυτό μπορεί να φαντάζει κάπως χαοτικό και σε κάποιο βαθμό να είναι, αλλά οι παράμετροι στις οποίες θα μπορείς έστω κι έτσι να παρέμβεις, αφορούν το χρώμα, τα υλικά και το φινίρισμα του αυτοκινήτου.

Αν τώρα επιχειρήσεις να επιλέξεις έναν 6κύλινδρο κινητήρα ως μονάδα κίνησης, τότε έχουμε βάσιμες υποψίες πως το σύστημα θα ακυρώσει την επιλογή σου.

Διάβασε ακόμη: 
- H Honda εξαπολύει ηλεκτρική επίθεση με 3 νέα concepts
- Cupra Tavascan: Ηλεκτρικό coupe SUV με 550 χλμ. αυτονομίας
- George Best: Ένας rock star του ποδοσφαίρου και τα αυτοκίνητά του
- Δεν φτάνει ούτε το Τζόκερ για την Ferrari 275 GTB/4 του Steve McQueen

Best of Network