Fisker Ocean: το ηλεκτρικό SUV με τη μεγαλύτερη αυτονομία στην Ευρώπη

Η νεοεισερχόμενη αμερικανική Fisker, φέρνει στην ευρωπαϊκή αγορά το Ocean, η κορυφαία έκδοση του οποίου θα έχει αυτονομία πάνω από 700 χιλιόμετρα

Fisker Ocean SUV

Στις 28 Απριλίου αναμένεται να λάβει την ευρωπαϊκή έγκριση τύπου το Fisker Ocean, το αμερικανικό ηλεκτρικό SUV που σύμφωνα με τα όσα ανακοινώνει η Fisker, θα διαθέτει τη μεγαλύτερη αυτονομία από κάθε άλλο SUV που κυκλοφορεί στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα, το Ocean, του οποίου οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν προς τα τέλη της άνοιξης, θα μπορεί να διανύσει κάτι παραπάνω από 700km με μία φόρτιση, αριθμός που υπερβαίνει κατά πολύ την προηγούμενη εκτίμηση της εταιρείας για 570km. Aν οι αριθμοί αυτοί επαληθευτούν στην πράξη, το τοποθετούν ξεκάθαρα πάνω από μοντέλα όπως η Mercedes EQS SUV ή το Tesla Model Y.

Fisker Ocean SUV

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική έλευση στην ευρωπαϊκή αγορά, με την αμερικανική startup να προγραμματίζει τα εγκαίνια της πρώτης της έκθεσης στη Βιέννη και την Κοπεγχάγη στις 11 Απριλίου, με επιπλέον σημεία σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης να βρίσκονται στα πλάνα για το 2023. Η Fisker δεν ανακοινώνει το μέγεθος της μπαταρίας του Ocean, όμως η λογική λέει πως θα βρίσκεται στα επίπεδα των 100kWh που είναι και η χωρητικότητα των μπαταριών των μοντέλων με τις μεγαλύτερες αυτονομίες σήμερα.

Τετρακίνηση και boost mode

Στις κορυφαίες εκδόσεις του, το μοντέλο της Fisker θα χρησιμοποιεί δύο ηλεκτροκινητήρες που θα του εξασφαλίζουν τετρακίνηση και θα διατίθεται στα επίπεδα εξοπλισμού (τα οποία διαφέρουν και σε τεχνικά χαρακτηριστικά) Sport, Ultra και Extreme. Ανάμεσα στα στοιχεία εξοπλισμού της κορυφαίας έκδοσης, εκτός από την μπαταρία που η Fisker χαρακτηρίζει "hyper range", θα περιλαμβάνονται boost mode, περιμετρική κάμερα, οθόνη πολυμέσων 17,1 ιντσών, πανοραμική γυάλινη οροφή και ένα σωρό ηλεκτρονικά βοηθήματα.

Fisker Ocean

Συγκεκριμένα, η βασική έκδοση Ocean Sport θα διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα, θα έχει ισχύ 275 ίππων, 0-100 σε 6,6 sec και αυτονομία 440km.  Η έκδοση Ultra θα διαθέτει δύο κινητήρες, θα έχει ισχύ 540 ίππων, επιτάχυνση 0-100 σε 3,9 sec και αυτονομία περίπου 630km. Η έκδοση Extreme των 550 ίππων, θα ολοκληρώνει τη διαδικασία επιτάχυνσης 0-100 σε 3,6 sec και θα έχει αυτονομία 710km.

Διαβάστε Επίσης

Best of Network