Νέο Hyundai Kona Electric: 5 πράγματα που αξίζει να ξέρεις

Πιο κομψό και αερoδυναμικό, με περισσότερους χώρους και μεγαλύτερη αυτονομία ως ηλεκτρικό και μερικά ακόμα που αξίζει να ξέρεις για το νέο Kona

Το Hyundai Kona ήταν πάντα ένα αυτοκίνητο με ενδιαφέρον στιλ. Το facelift στα τέλη του 2020 του έδωσε ακόμα περισσότερο χαρακτήρα και τώρα υπάρχει μια ολοκαίνουργια δεύτερη γενιά και φυσικά με αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Υποδεχόμαστε λοιπόν το νέο Hyundai Kona.

Αυτό που βλέπεις είναι η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, επειδή η Hyundai λέει ότι αυτό το Kona σχεδιάστηκε πρώτα ως ηλεκτρικό και μετά ως crossover εσωτερικής καύσης/υβριδικό. Ορίστε, λοιπόν, πέντε ακόμη πράγματα που αξίζει να γνωρίζεις πριν από την κυκλοφορία του.

1. Αεροδυναμική σχεδίαση

Η Hyundai είναι σε σχεδιαστικό οίστρο τον τελευταίο καιρό, και αυτό συνεχίζεται με τη δεύτερη γενιά του ηλεκτρικού Kona. Το μπροστινό τμήμα θυμίζει το κράνος του RoboCop και αυτό οφείλεται στο οριζόντιο φωτιστικό σώμα που απλώνεται σε όλο το μπροστινό μέρος. Και δεν είναι μόνο η εμφάνιση, αυτή η σχεδίαση έχει έναν σκοπό -το νέο Kona έχει συντελεστή οπισθέλκουσας 0,27.

2. Είναι λίγο μεγαλύτερο

Το νέο Kona είναι 150 χιλιοστά μακρύτερο, 25 χιλιοστά φαρδύτερο και έχει το ίδιο ύψος με πριν. Η Hyundai αύξησε 60 χιλιοστά το μεταξόνιο για πρόσθετο χώρο στην καμπίνα. Εξακολουθεί να είναι αυστηρά πενταθέσιο, αλλά τα μπροστινά καθίσματα είναι 30% λεπτότερα για να ενισχύσουν τον πίσω χώρο για τα πόδια και το επίπεδο πάτωμα σημαίνει ότι όποιος κάθεται στη μέση δεν θα υποφέρει.

3. Είναι και πιο κομψό

Η κεντρική κονσόλα του προηγούμενου αυτοκινήτου έχει εγκαταλειφθεί για ένα "αιωρούμενο" ταμπλό που κάνει την καμπίνα να δείχνει πιο μεγάλη. Δύο οθόνες 12,3 ιντσών στο πάνω μέρος παρέχουν την ατμόσφαιρα υψηλής τεχνολογίας που θα περιμένες. Η Hyundai λέει ότι τα νέα μπροστινά καθίσματα έχουν σχεδιαστεί για να μειώνουν την κούραση -όταν τα δοκιμάσουμε θα σου πούμε περισσότερα.

4. Όλα έχουν να κάνουν με τις λεπτομέρειες

Έχεις κολλήσει ποτέ τη νύχτα προσπαθώντας να φορτίσεις για την τελευταία διαδρομή προς το σπίτι; Κάποιος στη Hyundai το έχει καταλάβει, γιατί το νέο Kona έρχεται με θερμαινόμενο καπάκι φόρτισης (ώστε να μην παγώσει και κλείσει το χειμώνα) και υπάρχει ακόμη και φως εκεί, οπότε δεν χρειάζεται πια να στέκεσαι με το τηλέφωνο στο στόμα προσπαθώντας να στρέψετε το φακό προς τη σωστή κατεύθυνση της πρίζας.

5. Δύο εκδόσεις ιπποδύναμης και γενναία αυτονομία

Το νέο Kona προσφέρει δύο "γεύσεις" κινητήρων, με μπαταρία 48,4kWh και 154 ίππους και η Long Range εκδοχή με μπαταρία 65,4 kWh και 214 ίππους -η μεγάλη μπαταρία δίνει αυτονομία κοντά στα 500 χιλιόμετρα σύμφωνα με την Hyundai ενώ η μικρή υπερβαίνει τα 300 χιλόμετρα. Ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι αμφότερες οι εκδόσεις έχουν την ίδια ροπή -255 Nm. 

Υπάρχει προετοιμασία της μπαταρίας για καλύτερη απόδοση σε χειμερινές καιρικές συνθήκες, έξυπνη επαναφορά και λειτουργία V2L, ώστε να μπορείτε να λειτουργείτε όλα τα είδη ηλεκτρονικών συσκευών από την μπαταρία του αυτοκινήτου. Με ταχυφορτιστή η φόρτιση της μπαταρίας φθάνει από το 10% στο 80% σε περίπου 40 λεπτά. 

 

Το νέο Hyundai Kona ηλεκτρικό
Το νέο Hyundai Kona ηλεκτρικό
Το νέο Hyundai Kona ηλεκτρικό
Το νέο Hyundai Kona ηλεκτρικό
Το νέο Hyundai Kona ηλεκτρικό
Το νέο Hyundai Kona ηλεκτρικό
Το νέο Hyundai Kona ηλεκτρικό
Το νέο Hyundai Kona ηλεκτρικό
Το νέο Hyundai Kona ηλεκτρικό