Αναζητούνται επενδυτές για το τρίτροχο ηλιακό Aptera

Το τρίτροχο, ηλιακό Aptera μπαίνει στην τελική φάση της δημιουργίας του και συνεχίζεται η προσπάθεια της εταιρείας να βρει χρηματοδότες για την παραγωγή του

Aptera SEV

Σε κομβικό σημείο φαίνεται πως βρίσκονται τα ηλεκτρικά οχήματα που παίρνουν την ενέργειά τους από τον ήλιο. Η παραγωγή του Lightyear 0 έχει ήδη ξεκινήσει, αλλά φαίνεται πως οι μονάδες που υπολογίζονται είναι αρκετά λιγότερες, από εκείνες που είχαν προϋπολογιστεί, ενώ το Aptera πέρασε πριν από μερικές ημέρες στην φάση Delta, που ακολουθεί την φάση Gamma, αλλά η κατάσταση δεν είναι τόσο απλή όσο να λες το ελληνικό αλφάβητο απ' έξω. 

Aptera SEV

Η Aptera συνεχίζει τα συχνά updates στην πορεία του τρίτροχου ηλιακού αυτοκινήτου της και ο στόχος για αυτό είναι να βρεθούν περισσότεροι και πιο αξιόπιστοι επενδυτές για το project. Ακριβώς για αυτό στο video που δημοσίευσε, αλλά και στα κανάλια της στα social media ενημερώνει για την πορεία του σχεδιασμού και της τεχνολογίας που ενσωματώνει το μικρό αυτοκίνητο πόλης. 

Τι είναι το Aptera 

Το Aptera είναι μια προσπάθεια μιας εταιρείας που ίδρυσαν πριν από μερικά χρόνια δυο Αμερικανοί, να μπει στον πρωτοποριακό κόσμο της ηλιακής ενέργειας. Το πρωτότυπο που συνεχίζει να εξελίσσεται έχει περάσει από τις πρώτες φάσεις που ήταν οι δοκιμές πρόσκρουσης και αυτονομίας, με αποτέλεσμα να διαφημίζεται πως μπορεί να κινηθεί σε αποστάσεις μέχρι και 1.600 χλμ.

Παρόλα αυτά η αρχική εκτίμηση για την έναρξη της παραγωγής του, που ήταν οι αρχές του 2023, φαίνεται τώρα πως πάει λίγο πιο αργά μέσα στη χρονιά, έτσι αν δεν γίνει κάτι συνταρακτικό. Αν δεν βρεθούν δηλαδή οι πόροι για να συνεχιστεί στο στάδιο Delta του σχεδιασμού οι πρώτοι ιδιοκτήτες δεν θα μπορέσουν να παραλάβουν μέσα στο 2023, αλλά θα χρειαστεί να περιμένουν. 

Aptera SEV

Σε κάθε περίπτωση το Aptera έχει ήδη κερδίσει κάποιο κοινό, το οποίο το περιμένει και  εκφράζει την πίστη πως η ηλεκτροκίνηση μέσω ηλιακής ενέργειας μπορεί να αποτελέσει το μέλλον, αν μη τι άλλο για τις αστικές μετακινήσεις. 
 

Best of Network