H Geely λανσάρει νέα μάρκα ηλεκτρικών pickup

H νέα μάρκα που θα λανσαριστεί ως ανεξάρτητη, ονομάζεται Radar Auto και το αμιγώς ηλεκτρικό pickup είναι το RD6, που στοχεύει στην premium κατηγορία της Κίνας.

Radar RD6

H πρώτη που το έκανε ήταν η Rivian, με την Ford να ακολουθεί σε διευρυμένο βαθμό και τώρα, έρχεται η σειρά της Κίνας. Ο λόγος για την Geely και την επιλογή της να εισέλθει στην ανερχόμενη κατηγορία των ηλεκτρικών pickup, με μία εντελώς νέα μάρκα, που θα ονομάζεται Radar Auto. Μάλιστα η σχετική ανακοίνωση, συμπίπτει και με την αποκάλυψη του πρώτου μοντέλου που θα έχει στο αμάξωμά του το logo της νέας αυτής εταιρείας, του pickup RD6. Όπως έγινε γνωστό, η Radar θα διευρύνει τη γκάμα της στο μέλλον, έχοντας στα πλάνα της την παραγωγή μοντέλων SUV και ATV.

Radar RD6

Ο όμιλος Geely, συγκαταλέγεται στους 10 μεγαλύτερους κατασκευαστές αυτοκινήτων της Κίνας, ενώ έχει στην κατοχή της μερικά πολύ βαριά ονόματα, όπως εκείνα της Lotus και της Volvo, με την οποία είναι και συνιδιοκτήτης της Polestar. Η πρόθεση της Geely να εισέλθει στην κατηγορία των ηλεκτρικών pickup, είχε γίνει ήδη γνωστή από τον περασμένο Νοέμβριο, χωρίς όμως τότε να είναι γνωστό το όνομα της νέας μάρκας. Το μόνο δεδομένο που υπήρχε, ήταν πως ο βασικός ανταγωνιστής της νέας εταιρείας, θα ήταν η Rivian. Ξεκάθαρος στόχος λοιπόν της Radar, είναι η premiur κατηγορία της εγχώριας αγοράς της Κίνας.

Radar RD6

Η Radar θα λανσαριστεί ως ανεξάρτητη μάρκα με τις δικές της εγκαταστάσεις στη Hangzhou και μια πλήρως εξοπλισμένη μονάδα παραγωγής EV στην πόλη Zibo, της επαρχίας Shandong. Αυτό βέβαια δεν αναιρεί το γεγονός πως ως μέλος της ευρύτερης οικογένειας του Geely Holding Group, η Radar θα παρέχει πρόσβαση στις τεχνολογίες οχημάτων και τα εξαρτήματα που θα χρησιμοποιεί στα EV σε όλες τις μάρκες του ομίλου. Αναφορικά με το RD6, αυτό σχεδιάστηκε με τη βοήθεια του έμπειρου Βρετανού σχεδιαστή Peter Horbury που ανήκει στο δυναμικό της Geely.

Σύμφωνα με δηλώσεις του ιδίου του Horbury, το RD6 είναι το πρώτο δείγμα γραφής της κατεύθυνσης που σκοπεύει να ακολουθήσει η Radar, και η οποία έχει ως βάση τον συνδυασμό της λειτουργικότητας, της χρηστικότητας και της προχωρημένης αισθητικής. Μέχρι στιγμής πάντως, το μόνο που έχει γίνει γνωστό αναφορικά με το RD6, είναι πως θα διατίθεται σε επιλογές με έναν ή δύο ηλεκτροκινητήρες και θα διαθέτει υποδοχές ρεύματος στην καρότσα, ενώ θα χρησιμοποιεί το πάτωμα SEA της Geely, η αρχιτεκτονική του οποίου προορίζεται για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα.

Radar RD6

Όπως ανέφερε η Geely, η παραγωγή και οι πρώτες παραδόσεις του RD6 στην Κίνα αναμένονται μέσα στο 4ο τρίμηνο του 2022. Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό τι είδους μοντέλο θα ακολουθήσει το ηλεκτρικό pickup, ή πότε θα δούμε κάποιο ηλεκτρικό ATV.

Best of Network