Continental Tires: Συμβουλές για τον έλεγχο των ελαστικών σας πριν το ταξίδι και προτάσεις σε καινούργια ελαστικά

H Continental διαθέτει μια διευρυμένη γκάμα ελαστικών για κάθε τύπο οχημάτων με εξαιρετικές αξιολογήσεις σε ανεξάρτητες δοκιμές. Η εταιρεία δίνει συμβουλές για τη σωστή χρήση των ελαστικών και παραθέτει τις σειρές προϊόντων της που έχουν αναδειχθεί στην κορυφή συγκριτικών δοκιμών.

Continental Tires

Τα ελαστικά των αυτοκινήτων καταπονούνται περισσότερο την καλοκαιρινή περίοδο ειδικά στο ελληνικό περιβάλλον όπου επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες και ξηρές συνθήκες. Η Continental υπενθυμίζει ότι τα μεγάλα ταξίδια με υψηλές ταχύτητες, σε συνδυασμό με την λάθος πίεση αέρα είναι συνθήκες που καταπονούν περαιτέρω τα ελαστικά.

Είναι γνωστό πως τα αυτοκίνητα που ξεκινούν για ένα ταξίδι διακοπών συνήθως μεταφέρουν μεγαλύτερο φορτίο. Ως εκ τούτου, απαιτείται ένας γρήγορος έλεγχος για την κατάσταση των ελαστικών.

Continental Tires

Καταρχάς, θα πρέπει να ρυθμίσετε την την πίεση ανάλογα με τις οδηγίες του κατασκευαστή του οχήματος - και όχι με βάση τη μάρκα του ελαστικού - και πάντα ανάλογα με το φορτίο. Παράλληλα, ελέγξτε το βάθος πέλματος και αναζητείστε σημάδια από ζημιές, όπως καρφιά στο πέλμα ή κοψίματα από πέτρες.

Ειδικά, αν εμπιστευθείτε κάποιο ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, οι έλεγχοι θα πρέπει να είναι ακόμα πιο σχολαστικοί.

Continental Tires

Την σωστή πίεση των ελαστικών θα την βρείτε στο manual του οχήματος ή σε μια ετικέτα μέσα στο καπάκι του ρεζερβουάρ. Μπορεί επίσης να αναγράφεται στην κολόνα της πόρτας του οδηγού ή στο ντουλαπάκι του συνοδηγού.

Εδώ, θα βρείτε τις σωστές πιέσεις για φορτωμένο και μη φορτωμένο όχημα, τις οποίες πρέπει να τηρείται κατά γράμμα. Κατά τη ρύθμιση των πιέσεων, μπορείτε επίσης να ελέγξετε αν το πέλμα είναι αρκετά βαθύ. Το ελάχιστο βάθος πέλματος στην ΕΕ είναι 1,6 χιλιοστά, και τα ελαστικά θα πρέπει να αντικαθίστανται το αργότερο όταν το πέλμα πλησιάζει σε αυτό το όριο.

Continental Tires

Τέλος, ελέγξτε αν κάποια από τα τμήματα του πέλματος είναι φθαρμένα, αν υπάρχουν εξογκώματα στο πλευρικό τοίχωμα, αν έχουν σφηνωθεί καρφιά ή πέτρες στο ελαστικό. Επίσης σημαντικός είναι ο έλεγχος της κατάστασης του ελαστικού της ρεζέρβας ή, σε κάθε περίπτωση, αν είναι πλήρες και λειτουργικό το κιτ επισκευής των ελαστικού, σε μοντέλα που δεν διαθέτουν εφεδρικό τροχό.

Εξειδικευμένοι συνεργάτες της Continental σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε τους απαραίτητους ελέγχους ή να αντικαταστήσετε τα ελαστικά σας με καινούργια, αν αυτό απαιτείται. Σε αυτή την περίπτωση, η Continental διαθέτει μια διευρυμένη γκάμα ελαστικών για κάθε τύπο αυτοκινήτου και κάθε ανάγκη.

Continental Tires

Αξίζει να σημειωθεί πως τα premium ελαστικά της Continental φέρουν κορυφαίες βαθμολογίες από ανεξάρτητους οργανισμούς όπως είναι ο ADAC και η ACE αλλά και από ξένα περιοδικά του ειδικού Τύπου που έχουν πραγματοποιήσει συγκριτικές δοκιμές όπως τα "AutoBild", "AutoBild Reisemobil", "Autozeitung", "auto motor und sport", "sportauto" κ.ά.

Continental PremiumContact 7

Θερινό ελαστικό PremiumContact 7

Η σειρά ελαστικών PremiumContact 7 έχει αποσπάσει τις θετικές κριτικές ανεξάρτητων δοκιμών που πραγματοποίησαν εξειδικευμένα περιοδικά αυτοκινήτου στη Σκανδιναβία, στην Πολωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι ενδεικτικό πως 15 από τις 16 δημοσιεύσεις των αποτελεσμάτων από τις συγκεκριμένες δοκιμές έφεραν τη σειρά PremiumContact 7 στην πρώτη θέση.

Το ελαστικό επέδειξε σημαντικά μικρότερες αποστάσεις φρεναρίσματος από τους ανταγωνιστές του, σε βρεγμένη και στεγνή άσφαλτο. Επίσης, τα χαρακτηριστικά ασφαλείας συνέλαβαν στην επίτευξη των κορυφαίων αξιολογήσεων. Υψηλή βαθμολογία εξέλαβε η σειρά και από το club ADAC σε ότι αφορά στα περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά του χάρη στο μεγάλο χιλιομετρικό του ωφέλιμο.

Continental SportContact 7

Η σπορ σειρά SportContact 7

Εδώ έχουμε ένα σπορ ελαστικό με κορυφαία τεχνολογία. Σε δοκιμές φρεναρίσματος, από τα 100-0 χλμ./ώρα σε βρεγμένη άσφαλτο, το SportContact 7 κατέγραψε απόσταση πέδησης 49,2 μ., δηλαδή ήταν κατά 19,1 μ. καλύτερο από το ελαστικό που κατέλαβε σε δοκιμές την τελευταία θέση.

Το "AutoBild sportscars” το κατέταξε στην κορυφή, δίνοντάς του τη διάκριση "Υποδειγματικό” καθώς στις συγκριτικές δοκιμές που έγιναν, με ένα αυτοκίνητο AMG, το περιοδικό το χαρακτήρισε ως "ένα συναρπαστικό σπορ ελαστικό υψηλών επιδόσεων που δεν παρουσίασε σχεδόν καθόλου αδυναμίες”.

Ειδική μνεία έγινε για τα δυναμικά χαρακτηριστικά που προσέφερε στην συμπεριφορά του αυτοκινήτου σε βρεγμένο και στεγνό, τις μικρές αποστάσεις φρεναρίσματος και την καλή συμπεριφορά του στην υδρολίσθηση.

Continental AllseasonContact 2

Σειρά παντός καιρού AllSeasonContact 2

Το Continental AllSeasonContact 2 είναι ένα ελαστικό για κάθε εποχή. Το συγκεκριμένο ελαστικό διακρίνεται για το βελτιωμένο του προφίλ, το οποίο αυξάνει την πρόσφυση στις χιονισμένες επιφάνειες, και για τη μειωμένη αντίσταση κύλισης, που συμβάλλει σε καλύτερη ενεργειακή απόδοση και μείωση της κατανάλωσης καυσίμου.

Και στην περίπτωση του AllSeasonContact 2 τα αποτελέσματα από δοκιμές του "Tyre Reviews" στην Αγγλία, ήταν εξαιρετικά στον χειρισμό σε βρεγμένο και σε στεγνό οδόστρωμα, στην πρόσφυση στο χιόνι και στη χαμηλή αντίσταση κύλισης. Ενδεικτική και η δήλωση του δοκιμαστή Jonathan Benson που το χαρακτήρισε ως: "ένα εξαιρετικό προϊόν από την Continental".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network