Ελαστικά Kumho: Πρώτο βραβείο για τη σειρά EV και διεθνής αναγνώριση

Η Kumho Tire είναι μια μεγάλη και αναγνωρισμένη εταιρεία κατασκευής ελαστικών από τη N. Κορέα. Η διευρυμένη γκάμα προϊόντων της εισάγεται και διανέμεται στην ελληνική αγορά από το δίκτυο της ΕΜΑ Α.Ε.

Kumho Tires

Η Kumho Tire είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ελαστικών παγκοσμίως με έδρα τη Ν. Κορέα. Η εταιρεία κατασκευάζει ένα μεγάλο εύρος τύπων ελαστικών που χρησιμοποιούνται σε οχήματα παντός τύπου και αεροσκάφη.

Τα ελαστικά της Kumho εισάγονται και διανέμονται στην ελληνική αγορά από την εταιρεία EMA A.E. μέσω ενός διευρυμένου δικτύου που καλύπτει ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

Στο portfolio της εταιρείας υπάρχουν πολλά ελαστικά που έχουν λάβει βραβεία για την τεχνολογία, την καινοτομία και την ασφάλεια που προσφέρουν. Για την τρέχουσα χρονιά, η Kumho ανακηρύχθηκε νικητής του International Forum Design Award 2024 (iF Design Award 2024).

Kumho Tires

Πρόκειται για έναν θεσμό που βραβεύει κάθε χρονιά νέα προϊόντα με βάση της σχεδίαση από το 1954 μέχρι σήμερα. Στο διαγωνιστικό κομμάτι του θεσμού για το 2024, συμμετείχαν περίπου 11.000 projects από 72 χώρες τα οποία κρίθηκαν από μια πολυμελή επιτροπή 132 εμπειρογνωμόνων.

Στην κατηγορία των ελαστικών για επιβατικά οχήματα βραβεύθηκε το Kuhmo ECSTA PS71 EV που είναι ένα προιόν ειδικά σχεδιασμένο για τις ανάγκες των σύγχρονων ηλεκτρικών οχημάτων.

Η εταιρεία ερευνών αγοράς FMI υπολόγισε πως το 2023 ο κύκλος εργασιών της παγκόσμιας αγοράς ελαστικών για ηλεκτρικά οχήματα ήταν της τάξεως των 8,721 δισ. ευρώ (9,441 δισ δολ.) και προέβλεψε ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 26,6%, κατά την επόμενη δεκαετία, που μεταφράζεται σε δεκαπλασιασμό του τζίρου σε σύγκριση με τα σημερινά επίπεδα.

Kumho elastika
Τα ελαστικά της σειράς ECSTA PS71 EV είναι ειδικά σχεδιασμένα για ηλεκτρικά οχήματα

Το βραβευμένο Kumho ECSTA PS71 EV

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά ενός ελαστικού που είναι σχεδιασμένο για ηλεκτρικά οχήματα είναι η ενεργειακή του απόδοση. Και η βραβευμένη σειρά Kumho ECSTA PS71 EV προσφέρει αυτό το στοιχείο συμβάλλοντας στα ηλεκτρικά οχήματα έτσι ώστε να καλύπτουν μεγαλύτερες χιλιομετρικές αποστάσεις ανά φόρτιση.

Μεταξύ άλλων παρουσιάζει πολύ πιο χαμηλή αντίσταση κύλισης από τα συμβατικά ελαστικά, εξασφαλίζοντας εξοικονόμηση ενέργειας και βέλτιστες επιδόσεις για τα ηλεκτρικά οχήματα. Οι δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν με το ελαστικό σε διάφορα EV οχήματα έδειξαν ότι είναι κατά 115% πιο αποδοτικό από άλλα ελαστικά, όσον αφορά στην χιλιομετρική εμβέλεια ανά φόρτιση.

Kumho elastika

Άλλο ένα χαρακτηριστικό της σειράς είναι η όσο το δυνατόν πιο αθόρυβη κύλιση στο δρόμο. Καθώς αφορά οχήματα που έχουν ούτως ή άλλως αθόρυβη λειτουργία θα έπρεπε να έχει τεχνολογία σχεδιασμένη για την ελαχιστοποίηση του θορύβου. Η σειρά ECSTA PS71 EV διαθέτει ειδικά ηχο-απορροφητικά υλικά στο εσωτερικό της δομής των ελαστικών της.

Σύμφωνα με αποτελέσματα δοκιμών, ακόμα και με την εντυπωσιακή ισχύ αλλά και επιτάχυνση που παρουσιάζουν τα ηλεκτρικά μοντέλα, το ελαστικό της Kumho προσφέρει εξαιρετική πρόσφυση και καλύτερη αντοχή στην τριβή.

Kumho Tires

Παράλληλα, τα ηλεκτρικά οχήματα είναι πιο βαριά από τα συμβατικά και ως εκ τούτου απαιτούν ελαστικά με ενισχυμένο σκελετό και πλευρικές δομές. Και σε αυτό τον τομέα το ECSTA PS71 EV έχει ειδικά εξελιχθεί.

Η γκάμα Kumho

Εκτός από την σειρά ελαστικών ECSTA PS71 EV που είναι ειδικά σχεδιασμένη για ηλεκτρικά οχήματα, η εταιρεία διαθέτει μια μεγάλη γκάμα ελαστικών για κάθε τύπο οχήματος. Ειδικότερα για τα επιβατικά αυτοκίνητα υπάρχουν οι τύποι: ECSTA HS 51, ECSTA HS 52, ECSTA PS 71, ECSTA PS 91 αλλά και οι σειρές ECOWING ES 31 και ECOWING KH 27 με οικολογικά χαρακτηριστικά.

Kumho Tires

Για τα μοντέλα SUV προτείνονται οι σειρές: CRUGEN HP 71, CRUGEN HP 91 και CRUGEN KL 33 ενώ για τα off road μοντέλα υπάρχουν οι τύποι: ROAD VENTURE AT 61, ROAD VENTURE MT και ROAD VENTURE MT 51. Τέλος, διατίθενται και ειδικά σχεδιασμένα ελαστικά για επαγγελματικά Van και ελαφρά φορτηγά μέσω των σειρών: Portran CX11 και Portran KC35.

Σε μια ταχέως μεταβαλλόμενη αγορά αυτοκίνησης, η Kumho αναπτύσσει καινοτόμες και προσανατολισμένες στο μέλλον τεχνολογίες που θα μετατρέψουν τη φαντασία σε πραγματικότητα.

Ως έξυπνος συνεργάτης κινητικότητας για ένα πιο βιώσιμο μέλλον, η εταιρεία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την καινοτομία και την πρακτικότητα του σχεδιασμού της για να ενισχύσει περαιτέρω την αξία της ως παγκόσμια μάρκα υψηλής ποιότητας, με τις βραβεύσεις των προϊόντων της να επιβεβαιώνουν αυτή την προσπάθεια.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network