Γιατί το Opel Crossland είναι το ιδανικό Β-SUV

To Opel Crossland προσφέρει την χρηστικότητα ενός μοντέλου MPV με την κυριαρχική θέση οδήγησης ενός SUV. Με βραβευμένους κινητήρες βενζίνης και diesel και ενισχυμένο πακέτο εξοπλισμού προσφέρεται αυτή την περίοδο με επιδότηση ανταλλαγής μεταχειρισμένου και σύντομο χρόνο παράδοσης.

Opel Crossland
Opel Crossland
Opel Crossland
Opel Crossland
Opel Crossland
Opel Crossland
Opel Crossland
Opel Crossland
Opel Crossland
Opel Crossland

Με περίπου 6 χρόνια στην αγορά το Crossland έχει παραχθεί σε περισσότερες από 550.000 μονάδες με την κατασκευή του να πραγματοποιείται στο σύγχρονο εργοστάσιο της Opel στην Σαραγόσα της Ισπανίας. Το γνωρίσαμε για πρώτη φορά το 2017 σε αντικατάσταση του μικρού πολυχρηστικού μοντέλου Meriva που ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές στην κατηγορία του. Βασίζεται στην μικρή πλατφόρμα PF1 του ομίλου Stellantis και το σχεδιαστικό μοτίβο παραπέμπει περισσότερο σε ένα μικρό μοντέλο SUV παρά σε ένα υπερυψωμένο MPV.

Opel Crossland

Η θέση οδήγησης είναι τοποθετημένη ψηλά παρέχοντας καλή περιφερειακή ορατότητα ακόμα και για οδηγούς με μικρό ανάστημα ενώ οι συμπαγείς εξωτερικές του διαστάσεις προσφέρουν ευκινησία στην πόλη και εύκολη διαχείριση στο παρκάρισμα. Η σειρά υπέστη μια μικρή ανανέωση το 2021 υιοθετώντας τη μάσκα Opel Vizor που χαρακτηρίζει πλέον όλα τα σύγχρονα μοντέλα της εταιρείας. Εξωτερικά υπάρχουν περιφερειακά πλαστικά προστασίας στην βάση του αμαξώματος και στα τόξα των φτερών. 

Opel Crossland

Με μήκος μόλις 4,22 μέτρα, το αμάξωμα του Opel Crossland έχει καλή διευθέτηση των εσωτερικών χώρων για πέντε ενήλικες. Παράλληλα η πρακτικότητα στα μετόπισθεν εξυπηρετείται με τον καλύτερο τρόπο από τη διαιρούμενη πλάτη 60/40 του πίσω καθίσματος, του οποίου οι βάσεις κινούνται πάνω σε ράγες κατά 150 χιλ. Με τον τρόπο αυτό αυξάνεται ο όγκος του χώρου αποσκευών από τα 410 στα 520 λίτρα ανάλογα με τις ανάγκες. Μάλιστα με την πτώση και των πίσω καθισμάτων, ο χώρος φόρτωσης φθάνει στα 1.255 λίτρα. Επίσης στο εσωτερικό υπάρχουν αρκετές θήκες εναπόθεσης μικροαντικειμένων ενισχύοντας περαιτέρω την χρηστικότητα του μοντέλου.

Διαβάστε Επίσης

Εκδόσεις εξοπλισμού

Τρεις είναι οι εκδόσεις εξοπλισμού για το Crossland. Η βασική με την ονομασία Edition διαθέτει μεταξύ άλλων, ένα ενισχυμένο σύστημα πολυμέσων Multimedia R 4.0 IntelliLink με έξι ηχεία, δερμάτινο τιμόνι, και σύστημα αναγνώρισης οδικών σημάτων.

Opel Crossland

Η επόμενη έκδοση Family Edition διαθέτει επιπλέον, κάμερα οπισθοπορείας, φώτα LED και προβολείς ομίχλης με αυτόματο φωτισμό, διζωνικό κλιματισμό και αισθητήρες βροχής. Η κορυφαία έκδοση Elegance εφοδιάζεται με φιμέ πίσω κρύσταλλα, υποβραχιόνιο οδηγού καθώς και διευρυμένο πακέτο συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης και ασφάλειας με αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης με ανίχνευση πεζών, προειδοποίηση κόπωσης οδηγού κ.ά.

Διαβάστε Επίσης

Βραβευμένοι κινητήρες

Το Crossland εφοδιάζεται με βραβευμένους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου. Ο 3κύλινδρος βενζινοκινητήρας 1,2 λίτρων τεχνολογίας PureTech διατίθεται σε δύο εκδόσεις απόδοσης με 110 και 130 ίππους. Η έκδοση με τους 130 ίππους συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο. Όλοι οι κινητήρες διαθέτουν σύστημα εξοικονόμησης καυσίμου Start & Stop. Αξίζει να σημειωθεί πως το 3κύλινδρο μοτέρ του Crossland είναι κατά περίπου 25% πιο οικονομικό από ένα 4κύλινδρο μοτέρ αντίστοιχης απόδοσης. Διαθέτει ειδική επίστρωση DLC (Diamond Like Carbon) στα ωστήρια, στους πείρους και στα ελατήρια των εμβόλων, για τον περιορισμό της τριβής.

Opel Crossland

Το Crossland είναι πλέον από τα λίγα μοντέλα στην κατηγορία του που έχει πρόταση και σε Diesel. Πρόκειται για ένα 4κύλινδρο στα 1,5 λίτρα τεχνολογίας BlueHDi με ισχύ 110 ίππων και ροπή 250 Nm. Είναι ένας από τους πιο οικονομικούς και αξιόπιστους πετρελαιοκινητήρες στην κατηγορία του. Τέλος, στον προαιρετικό εξοπλισμό διατίθενται το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης IntelliGrip, με προεγκατεστημένα προγράμματα, για εδάφη με χαμηλό συντελεστή πρόσφυσης.

Ανταλλαγή αυτοκινήτου – εγγύηση τιμής

Το Crossland υποστηρίζεται από εργοστασιακή εγγύηση καλής λειτουργίας 5 ετών. Οι τιμές ξεκινούν από τα 22.400 ευρώ και φθάνουν έως τα 26.300 ευρώ. Αυτή την περίοδο ισχύει προσφορά για το Crossland, του οποίου η αγορά μπορεί να συνδυαστεί με ανταλλαγή μεταχειρισμένου αυτοκινήτου για όφελος έως 2.400 ευρώ επιπλέον στην τιμή εκτίμησης του μεταχειρισμένου. Ο χρόνος παράδοσης για το δημοφιλές SUV της Opel είναι σύντομος και συνοδεύεται από εγγύηση προσυμφωνημένης τιμής κατά την παραγγελία.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network